Μαθητές από την Κρήτη ανακαλύπτουν τον κόσμο του Τουρισμού

Μαθητές από την Κρήτη ανακαλύπτουν τον κόσμο του Τουρισμού

Ο οργανισμός The Tipping Point (TTP) με την υποστήριξη και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη, υλοποίησε τη δράση “Συνδέοντας σχολεία της Κρήτης με τον κόσμο του Τουρισμού”.

2o_ΕΠΑΛ_Ρεθυμνου
Σκοπός ήταν η ανάδειξη της αξίας του Τουρισμού, η κάλυψη της ανάγκης για ενημέρωση των μαθητών για τον συγκεκριμένο κλάδο, καθώς και η ανάπτυξη τουριστικής συνείδησης που “βλέπει” πέρα από τα παραδοσιακά πρότυπα επαγγελμάτων και εμπειριών εντός τουριστικής σεζόν.

Ομάδες μαθητών από επτά σχολεία των νομών Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, είχαν την ευκαιρία συζητώντας μέσω live video με έμπειρους επαγγελματίες του χώρου να μάθουν ποιες είναι οι βασικές δεξιότητες που οφείλουν να έχουν τα στελέχη του Τουριστικού κλάδου, πώς μπορεί να συνδεθεί και να αξιοποιηθεί η κρητική παράδοση με τον Τουρισμό, πώς λειτουργεί μια ξενοδοχειακή μονάδα, τι είναι ο αλιευτικός τουρισμός κ.ά.

Στελέχη της bluegr Hotels & Resorts από όλα τα τμήματα των ξενοδοχείων και των κεντρικών γραφείων και leaders του LoveGreece.com από τους κλάδους του αγροτουρισμού, της επιχειρηματικότητας, των παραδοσιακών τεχνών κ.ά. αποτέλεσαν μια κοινότητα 31 μεντόρων, προκειμένου να παρουσιάσουν το επάγγελμα με το οποίο ασχολούνται, να μοιραστούν την εμπειρία τους, να απαντήσουν σε ερωτήματα των μαθητών, καθώς και να μιλήσουν στους νέους για τις εναλλακτικές διεξόδους και τις προοπτικές του συγκεκριμένου κλάδου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν, δήλωσαν πως ήταν εξαιρετικής σημασίας και χρησιμότητας δράση, δεδομένου ότι ο Τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας του νησιού, και πολλοί από τους νέους σκέφτονται να ακολουθήσουν αυτή την επαγγελματική κατεύθυνση.
Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι για εκείνους ήταν πηγή έμπνευσης καθώς και μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας, να γνωρίσουν νέους ορίζοντες, τάσεις και επαγγελματικά μονοπάτια του Τουρισμού, τα οποία δεν γνώριζαν ή δεν είχαν σκεφτεί.

Το TTP έχει ως σκοπό να συμβάλλει στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων, σε ότι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές τους και τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.
Κλείσιμο
Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μαθητές, σε νησιά, σε απομακρυσμένα χωριά της περιφέρειας, σε προάστια των μεγάλων πόλεων, διευρύνουν τους ορίζοντες & τις επιλογές τους, λαμβάνουν απαντήσεις στις δικές τους ερωτήσεις από ανθρώπους-πρότυπα (μέντορες) σε όλο τον κόσμο - από γιατρούς και αγρότες του διπλανού νησιού, μέχρι αθλητές και μηχανικούς της NASA.

Η ιστορία του ιδρύματος ξεκινά το 1988, με τη διοργάνωση του 1ου Συμποσίου Τέχνης στο ξενοδοχείο Minos Beach art hotel, όπου 32 γλύπτες διεθνούς φήμης, φιλοτέχνησαν έργα εμπνευσμένα από το περιβάλλον και μετέτρεψαν τον κήπο του ξενοδοχείου σε ένα αληθινό υπαίθριο μουσείο. Με τα Συμπόσια Τέχνης που ακολούθησαν (1990, 1993) και με το πέρασμα του χρόνου, το Ίδρυμα δημιούργησε μία πολύτιμη συλλογή σύγχρονης τέχνης.
Απότοκο των Συμποσίων Τέχνης υπήρξε η δημιουργία του Ιδρύματος το 1993, το οποίο η κυρία Τζίνα Μαμιδάκη ονόμασε, προς τιμήν των γονέων της, Ίδρυμα Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης