Η ιστορία του μηδέν

noxzema01

Είναι πιο συναρπαστική από όσο θα περίμενες

Ένα μεγάλο μηδέν παίρνει ο αδιάβαστος μαθητής στο διαγώνισμα ενώ η έκφραση «πάτα το μηδέν» έχει χάσει την κυριολεκτική της έννοια ως συμβουλή για προβλήματα τηλεφωνίας και έχει φτάσει να σημαίνει «έλα, συγκεντρώσου» όταν κάποιος φίλος μας δεν καταλαβαίνει αυτό που του λέμε!

Γνωρίζεις όμως ότι το μηδέν είναι ο πιο συναρπαστικός αριθμός στον κόσμο;

Το μηδέν, ως έννοια, ήταν γνωστό από την εποχή των Βαβυλωνίων και των Μάγια, ως μονάδα μέτρησης των εποχών. Για να χρησιμοποιηθεί στα μαθηματικά όμως πέρασαν 2000 ολόκληρα χρόνια! Η αρχή έγινε στην Ινδία όπου το μηδέν χρησιμοποιήθηκε για να συμβολίσει την έννοια του απόλυτου τίποτα. Αξιοσημείωτο είναι ότι το σύμβολο που χρησιμοποιούμε για το μηδέν, δηλαδή ένας κύκλος, συμβολίζοντας την έννοια του απόλυτου τίποτα, το ίδιο σηματοδοτεί και τον κύκλο της ζωής.

Ιστορικά, το μηδέν αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό λόγω της αραβικής προέλευσής του. Μάλιστα, στις αρχές του 13ου αιώνα απαγορεύτηκε η χρήση του στη Φλωρεντία, μαζί με όλους τους αραβικούς αριθμούς, επειδή θεωρήθηκε ότι ενθαρρύνουν την απάτη – για παράδειγμα το 1 μετατρέπεται πολύ εύκολα σε 7. Ένας λόγος παραπάνω για την απαγόρευσή του ήταν το ότι ανυπαρξία ταυτιζόταν με το χάος και το κενό, που θεωρούνταν τα συστατικά της κόλασης στην χριστιανική παράδοση.
noxzema02

Πέρασαν δύο αιώνες από τότε για να γίνει αποδεκτό, ενώ από τον 17ο αιώνα και μετά, άρχισε να χρησιμοποιείται στις θεωρίες των μεγάλων Ευρωπαίων μαθηματικών και σταδιακά, πήρε τη θέση του στα πάντα, από τη μηχανική μέχρι και τη θεωρία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και το περίφημο δυαδικό σύστημα.

Στις μέρες μας, το μηδέν έχει μία θέση παντού, όχι μόνο στην επιστήμη, τα μαθηματικά και τη μηχανική αλλά και σε καθημερινά πράγματα όπως εκφράσεις ή ακόμα και σε χαρακτηρισμούς προϊόντων.

Τα προϊόντα με χαρακτηρισμό μηδέν είναι αυτά που κάτι δεν έχουν, κάτι τους λείπει αλλά για αυτό και μόνο τα προτιμάμε έναντι των άλλων που είναι «πλήρη». Για παράδειγμα βρίσκουμε αναψυκτικά με 0% ζάχαρη, μπύρες με 0% αλκοόλ, ζυμαρικά με 0% γλουτένη ή αποσμητικά με 0% άλατα αλουμινίου, όπως το Noxzema Sensi Pure 0%. Αποτέλεσμα; Έχουμε ένα αποσμητικό ιδανικό ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες!Ένα αποσμητικό που μπορεί να λέγεται 0% αλλά μας προσφερεί 100% αποτελεσματική προστασία από την κακοσμία! Γι’ αυτό αγαπάμε τα 0% προϊόντα! Από την άλλη, έχουμε και το αφρόλουτρο Noxzema Sensi Pure 0% που έχει υποαλλεργικό άρωμα και προσφέρει στην επιδερμίδα σας μια ήπια και αποτελεσματική εμπειρία φροντίδας. Ένα αφρόλουτρο που είναι 0% και γι΄αυτόελαχιστοποιεί τις αλλεργικές αντιδράσεις!

Το μηδέν λοιπόν, έχει κάνει τον κύκλο του. Δεν είναι απλά ο πιο συναρπαστικός αριθμός. Είναι τελικά μία συνειδητή επιλογή στο τι θα φάμε, τι θα πιούμε, με τι θα περιποιηθούμε την επιδερμίδα μας.

Εσένα ποιος είναι ο αγαπημένος σου αριθμός λοιπόν;

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mcspencer01

Τα Marks and Spencer μία από τις πιο σημαντικές εταιρίες στο χώρο του ρουχισμού, ολοκλήρωσαν σε συνεργασία με τη Nova, το έργο αναβάθμισης υποδομών ΙΤ με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση & βελτίωση του Customer Experience.

mathites01

Από 1 έως 7 Απριλίου μαθητές, εκπαιδευτικοί, οικογένεια και φίλοι εθελοντές πραγματοποιούν εθελοντικές δράσεις σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού, σε τέσσερις κύριους άξονες: Περιβάλλον, Συνάνθρωπος, Κοινότητα, Φιλοζωία.

eurooo

Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια παρουσίας της EUROCERT στην Κύπρο, όπου δραστηριοποιείται o ελληνικός φορέας πιστοποίησης και ελέγχου, με 20 χρόνια παρουσίας στο χώρο των επιθεωρήσεων σε περισσότερες από 30 χώρες διεθνώς, μέσω της θυγατρικής της, C.E. EUROCERT LTD που εδρεύει στην Λεμεσό.