Η ιστορία του μηδέν

noxzema01

Είναι πιο συναρπαστική από όσο θα περίμενες

Ένα μεγάλο μηδέν παίρνει ο αδιάβαστος μαθητής στο διαγώνισμα ενώ η έκφραση «πάτα το μηδέν» έχει χάσει την κυριολεκτική της έννοια ως συμβουλή για προβλήματα τηλεφωνίας και έχει φτάσει να σημαίνει «έλα, συγκεντρώσου» όταν κάποιος φίλος μας δεν καταλαβαίνει αυτό που του λέμε!

Γνωρίζεις όμως ότι το μηδέν είναι ο πιο συναρπαστικός αριθμός στον κόσμο;

Το μηδέν, ως έννοια, ήταν γνωστό από την εποχή των Βαβυλωνίων και των Μάγια, ως μονάδα μέτρησης των εποχών. Για να χρησιμοποιηθεί στα μαθηματικά όμως πέρασαν 2000 ολόκληρα χρόνια! Η αρχή έγινε στην Ινδία όπου το μηδέν χρησιμοποιήθηκε για να συμβολίσει την έννοια του απόλυτου τίποτα. Αξιοσημείωτο είναι ότι το σύμβολο που χρησιμοποιούμε για το μηδέν, δηλαδή ένας κύκλος, συμβολίζοντας την έννοια του απόλυτου τίποτα, το ίδιο σηματοδοτεί και τον κύκλο της ζωής.

Ιστορικά, το μηδέν αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό λόγω της αραβικής προέλευσής του. Μάλιστα, στις αρχές του 13ου αιώνα απαγορεύτηκε η χρήση του στη Φλωρεντία, μαζί με όλους τους αραβικούς αριθμούς, επειδή θεωρήθηκε ότι ενθαρρύνουν την απάτη – για παράδειγμα το 1 μετατρέπεται πολύ εύκολα σε 7. Ένας λόγος παραπάνω για την απαγόρευσή του ήταν το ότι ανυπαρξία ταυτιζόταν με το χάος και το κενό, που θεωρούνταν τα συστατικά της κόλασης στην χριστιανική παράδοση.
noxzema02

Πέρασαν δύο αιώνες από τότε για να γίνει αποδεκτό, ενώ από τον 17ο αιώνα και μετά, άρχισε να χρησιμοποιείται στις θεωρίες των μεγάλων Ευρωπαίων μαθηματικών και σταδιακά, πήρε τη θέση του στα πάντα, από τη μηχανική μέχρι και τη θεωρία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και το περίφημο δυαδικό σύστημα.

Στις μέρες μας, το μηδέν έχει μία θέση παντού, όχι μόνο στην επιστήμη, τα μαθηματικά και τη μηχανική αλλά και σε καθημερινά πράγματα όπως εκφράσεις ή ακόμα και σε χαρακτηρισμούς προϊόντων.

Τα προϊόντα με χαρακτηρισμό μηδέν είναι αυτά που κάτι δεν έχουν, κάτι τους λείπει αλλά για αυτό και μόνο τα προτιμάμε έναντι των άλλων που είναι «πλήρη». Για παράδειγμα βρίσκουμε αναψυκτικά με 0% ζάχαρη, μπύρες με 0% αλκοόλ, ζυμαρικά με 0% γλουτένη ή αποσμητικά με 0% άλατα αλουμινίου, όπως το Noxzema Sensi Pure 0%. Αποτέλεσμα; Έχουμε ένα αποσμητικό ιδανικό ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες!Ένα αποσμητικό που μπορεί να λέγεται 0% αλλά μας προσφερεί 100% αποτελεσματική προστασία από την κακοσμία! Γι’ αυτό αγαπάμε τα 0% προϊόντα! Από την άλλη, έχουμε και το αφρόλουτρο Noxzema Sensi Pure 0% που έχει υποαλλεργικό άρωμα και προσφέρει στην επιδερμίδα σας μια ήπια και αποτελεσματική εμπειρία φροντίδας. Ένα αφρόλουτρο που είναι 0% και γι΄αυτόελαχιστοποιεί τις αλλεργικές αντιδράσεις!

Το μηδέν λοιπόν, έχει κάνει τον κύκλο του. Δεν είναι απλά ο πιο συναρπαστικός αριθμός. Είναι τελικά μία συνειδητή επιλογή στο τι θα φάμε, τι θα πιούμε, με τι θα περιποιηθούμε την επιδερμίδα μας.

Εσένα ποιος είναι ο αγαπημένος σου αριθμός λοιπόν;

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Σπουδες_στον_πολιτισμο_στο_Ανοικτο_Πανεπιστημιο_Κυπρου

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση μιας (1) κενής μόνιμης θέσης Λειτουργού Πανεπιστημίου με ειδικότητα στα Δίκτυα και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και μιας (1) κενής μόνιμης θέσης Λειτουργού Πανεπιστημίου με ειδικότητα Web Developer.

chef2

Στη Le Monde κατακτάς τον κόσμο της μαγειρικής & της ζαχαροπλαστικής τέχνης

GROUP-PHOTO

Ένα ταξίδι στην κοσμοπολίτικη Ρόδο είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι συνεργάτες του εταιρικού δικτύου της Εθνικής Ασφαλιστικής που διακρίθηκαν για τα παραγωγικά αποτελέσματα του προηγούμενου χρόνου. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 29 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου και συμμετείχαν σε αυτό περισσότερα από 90 άτομα.

john00

Θα ήθελα να ζητήσω την βοήθειά σου για την δημοσιοποίηση της περίπτωσης του μικρού Γιάννη που παλεύει με τον καρκίνο τα τελευταία επτά χρόνια.

imereskarieras2

Οι Ημέρες Καριέρας, το event-θεσμός για την αγορά εργασίας έρχεται για ακόμα μια χρονιά στις 12 και 13 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, από το kariera.gr, το πρώτο website στην Ελλάδα για την εργασία και μέλος του διεθνούς δικτύου CareerBuilder.