Παπαστράτος: «Συνεχίζουμε Μαζί» με τη μικρή λιανική, για ένα βιώσιμο αύριο

Παπαστράτος: «Συνεχίζουμε Μαζί» με τη μικρή λιανική, για ένα βιώσιμο αύριο

Μετά την επιτυχημένη πρώτη φάση του προγράμματος στήριξης «Συνεχίζουμε Μαζί» της Παπαστράτος, που διέθεσε πάνω από 6.000.000 ευρώ στις πληττόμενες επιχειρήσεις, έρχεται η δεύτερη φάση που έχει στόχο να συμβάλει στη στήριξη του κλάδου για το μέλλον.

παπαστρ_2
Στην εποχή της οικονομικής ανασφάλειας αλλά και των συνεχόμενων αλλαγών, λόγω πανδημίας, αναδείχθηκε σημαντικά η ανάγκη στήριξης της καρδιάς της ελληνικής γειτονιάς δηλαδή της μικρής λιανικής (περίπτερα, παντοπωλεία, καταστήματα ψιλικών, μίνι μάρκετ).

Αυτή ακριβώς την ανάγκη εξυπηρέτησε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το πρόγραμμα «Συνεχίζουμε Μαζί» της εταιρείας Παπαστράτος που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβρη και τώρα περνάει στη δεύτερη φάση του. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στήριξης που σχεδίασε και υλοποίησε η Παπαστράτος με στόχο να ενισχύσει, με μία ολιστική προσέγγιση, τις 21.000 επιχειρήσεις του κλάδου που βρέθηκαν σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας από τον συνδυασμό της οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε και της πανδημίας που ακολούθησε.

Αποστολή εξετελέσθη

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο στάδιο αυτού του προγράμματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφού περισσότερα από 6.000.000 ευρώ έχουν ήδη διατεθεί με τη μορφή άτοκων πιστώσεων, για τη στήριξη των επιχειρήσεων που αποτελούν την καρδιά κάθε ελληνικής γειτονιάς και των 43.000 εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτές.

Η απήχησή του είναι πανελλαδική με πάνω από 5.000 επιχειρήσεις, το 70% των οποίων βρίσκεται στην περιφέρεια και το υπόλοιπο 30% στην Αττική, να έχουν ήδη λάβει πιστωτική χρηματοδότηση.

Επιπλέον, οι ίδιες οι επιχειρήσεις, που ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να μειώσουν και το λειτουργικό τους κόστος. Οι κεντρικές συμφωνίες που τους έκλεισε η Παπαστράτος με μεγάλους παρόχους προκειμένου να τους εξασφαλίσει προνομιακές τιμές σε κινητή τηλεφωνία, σταθερό, internet, ρεύμα και προϊόντα τεχνολογίας ανανεώνονται συνεχώς προσφέροντάς τους πολλαπλά οφέλη.

papastratos_synexizoumemazi_logo_official
Κλείσιμο


Παράδειγμα προς μίμηση

Αυτό όμως που κάνει το «Συνεχίζουμε Μαζί» να ξεχωρίζει και να αποτελεί θετική επιρροή για άλλες εταιρείες του μεγέθους της Παπαστράτος αποτελεί ο μακροπρόθεσμος στόχος του που είναι η στήριξη του βιώσιμου μέλλοντος του κλάδου.

Προτεραιότητα της Παπαστράτος άλλωστε είναι να προστατεύσει το «οικοσύστημά» της, δηλαδή τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις με τις οποίες τη συνδέει μια κοινή πορεία 90 χρόνων.

Για αυτό και στη δεύτερη φάση του προγράμματος η έμφαση δίνεται στην ενίσχυση του πυλώνα εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και στην περαιτέρω επιτάχυνση της διαδικασίας ψηφιοποίησής τους μέσω ειδικών εφαρμογών ηλεκτρονικής διαχείρισης πόρων και διάθεσης νέων υπηρεσιών.

Το μέλλον είναι εδώ

Το θετικό είναι ότι οι ίδιοι οι επαγγελματίες του κλάδου είναι οι πρώτοι που φαίνονται να κατανοούν την αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεών τους προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Γι αυτό και πολλοί από αυτούς, ακόμη και αν δεν έχουν κάνει χρήση των άτοκων πιστώσεων έως τώρα, έχουν τη διάθεση να συμμετέχουν ενεργά στις πολυεπίπεδες δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης του «Συνεχίζουμε Μαζί».

Πάντα με άξονα την καθοδήγηση των ιδιοκτητών για θέματα όπως η ένταξη σε επιχορηγούμενα προγράμματα, η εκπαίδευση στη διαχείριση της επιχείρησης, η χρήση ψηφιακών εργαλείων και η κατάρτιση των εργαζομένων σε εξυπηρέτηση πελατών.

Η γνώση είναι δύναμη
Στην πλατφόρμα ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ OPEN που απευθύνεται στους λιανοπωλητές έχει ήδη δημιουργηθεί μια σταθερή στήλη με ενημερωτικό περιεχόμενο για φορολογικά θέματα που αφορούν τον κλάδο.

Επιπλέον έχουν ανακοινωθεί υποτροφίες για τρία μεταπτυχιακά προγράμματα ύψους 250.000 ευρώ. Ακόμη, προσφέρεται -σε συνεργασία με γνωστό website ανεύρεσής εργασίας-πρόγραμμα αναζήτησης, επιλογής και ανάπτυξης εργαζομένων και μεγιστοποίησης παραγωγικότητας και, σε συνεργασία με πανεπιστημιακό ίδρυμα, πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό όσον αφορά την ψηφιακή προώθηση της επιχείρησης.

Το «Συνεχίζουμε Μαζί» εξακολουθεί να ανανεώνεται και να διευρύνεται συνεχώς με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των επαγγελματιών και την παροχή ακόμη μεγαλύτερης στήριξης στους επιχειρηματίες που το έχουν ανάγκη. Αποδεικνύοντας ότι, για τους εμπνευστές του, δεν αποτελεί απλά ένα τίτλο προγράμματος ή μια ακόμη επιχειρηματική στρατηγική αλλά αποτελεί την ενσάρκωσή μιας φιλοσοφίας ζωής στην οποία η βιώσιμη ανάπτυξη έχει ως προαπαιτούμενη τη συνεχόμενη εξέλιξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης