LIVE

Κορωνοϊός

Για εσάς «μάτια μου» θα κάνω το καλύτερο

interamerican3

Ένα ολοκληρωμένο Οφθαλμολογικό Check Up για εσάς και τους αγαπημένους σας, ακόμα κι αν δεν έχετε κανένα σύμπτωμα, μπορεί να βοηθήσει τα μάτια, και την όρασή σας  αλλά και να προλάβει προβλήματα που ως τώρα δεν είχατε καν φανταστεί ότι φαίνονται στην οφθαλμολογική εξέταση

«Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν», είχε πει ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής, αναδεικνύοντας την σημασία που έχει η πρόληψη για τη διαφύλαξη της καλής υγείας.

Η Οφθαλμίατρος Μαρία Μελισουργάκη, συνεργάτιδα των Πολυϊατρείων Medifirst μας τονίζει ότι τα οφέλη από ένα προληπτικό οφθαλμολογικό Check Up είναι πολλαπλά. Κατ’ αρχήν συνεισφέρει στην προστασία της όρασης από δυνητικά σοβαρές οφθαλμολογικές παθήσεις, οι οποίες στα αρχικά στάδια είναι ασυμπτωματικές (όπως είναι το γλαύκωμα, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, κ.α.). Παράλληλα μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ανακουφίζοντάς μας από ενοχλήσεις που συχνά δε συνειδητοποιούμε ότι οφείλονται στα μάτια (πονοκέφαλος – κούραση μετά την εργασία στον υπολογιστή κ.α.). Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι ότι η οφθαλμολογική εξέταση γίνεται αφορμή για να διαγνωσθούν άλλες συστηματικές παθήσεις όπως αγγειακά νοσήματα (αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, στένωση καρωτίδων, αγγειίτιδες και άλλα αυτό-άνοσα νοσήματα), νευρολογικές παθήσεις (πολλαπλή σκλήρυνση, ενδοκράνια υπέρταση, ακόμη και όγκοι), νοσήματα του θυρεοειδούς αδένα, συμβάλλοντας έτσι στην προάσπιση της γενικότερης υγείας.
interamerican2_2Τι περιλαμβάνει ένα Οφθαλμολογικό check up:
Ο οφθαλμολογικός έλεγχος ξεκινά με την αξιολόγηση της οπτικής οξύτητας για το κάθε μάτι ξεχωριστά. Στη συνέχεια αναζητούνται και προσδιορίζονται τυχόν διαθλαστικές ανωμαλίες όπως είναι η μυωπία, η υπερμετρωπία, ο αστιγματισμός, η πρεσβυωπία και γίνεται η ανάλογη διόρθωση.
Στη συνέχεια ελέγχεται η οφθαλμοκινητικότητα, επισκοπούνται τα βλέφαρα για πιθανά μορφώματα ή άλλα ανατομικά ή λειτουργικά προβλήματα όπως βλεφαρόπτωση, εξόφθαλμος, εντρόπιο - εκτρόπιο κ.α. . Στα παιδιά ελέγχεται η χρωματική αντίληψη αλλά και σε κάποιες παθήσεις και στους ενήλικες. Ακολουθεί η εξέταση στη σχισμοειδή λυχνία όπου ο/η οφθαλμίατρος θα ελέγξει τα διάφορα ανατομικά στοιχεία του ματιού και μπορεί να διαπιστώσει την ύπαρξη βλεφαρίτιδας, επιπεφυκίτιδας, καταρράκτη, σπίλων ή ακόμα και την προδιάθεση για διάφορες μορφές γλαυκώματος όπως αυτές της στενής γωνίας, το μελαγχρωστικό, ή το ψευδοαποφωλιδωτικό.
Επιπλέον με τη βοήθεια ειδικών test μπορεί να γίνει η διάγνωση της ξηροφθαλμίας που ταλαιπωρεί σήμερα μεγάλο πληθυσμό ασθενών.
Η τονομέτρηση που γίνεται στη συνέχεια αφορά τη μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης και είναι πολύτιμη για την πρώιμη διάγνωση και έγκαιρη αντιμετώπιση του γλαυκώματος.
Τέλος, ο έλεγχος ολοκληρώνεται με τη βυθοσκόπηση που ελέγχει το οπίσθιο τμήμα του ματιού - υαλοειδές, αμφιβληστροειδής, οπτικό νεύρο και αγγεία. Με την βυθοσκόπηση μπορεί να γίνει πρώιμη διάγνωση διαφόρων παθήσεων της ωχράς κηλίδας, του οπτικού νεύρου, εκφυλιστικών αλλοιώσεων αμφιβληστροειδούς, όγκων, καθώς επίσης της ενδεχόμενης τοξικότητας που προκαλούν στον αμφιβληστροειδή κάποιες χρόνιες φαρμακευτικές αγωγές (π.χ. ταμοξιφαίνη, χλωροκίνη κ.α.).

Στο καίριο ερώτημα, πόσο συχνά πρέπει να γίνεται ο προληπτικός οφθαλμολογικός έλεγχος, η κα Μελισουργάκη υπενθυμίζει ότι, «σύμφωνα με τις οδηγίες της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας, ο πρώτος προληπτικός οφθαλμολογικός έλεγχος πραγματοποιείται με τη γέννηση και ακολούθως στο 1ο, το 3ο και το 5ο έτος της ζωής μας εφόσον δεν έχουν διαγνωσθεί οφθαλμολογικά προβλήματα. Κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων συστήνεται ετήσιος ή ανά διετία οφθαλμολογικός έλεγχος κυρίως λόγω της αυξημένης επίπτωσης της μυωπίας. Κατά την ενήλικο ζωή τα διαστήματα των ελέγχων εξατομικεύονται και καθορίζονται από το θεράποντα οφθαλμίατρο ανάλογα με την ηλικία, το οφθαλμολογικό, κληρονομικό και ατομικό ιστορικό».

Προσέξτε τα μάτια σας σαν …«τα μάτια σας».

Καθώς η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (8 Οκτωβρίου) πλησιάζει, είναι μια καλή ευκαιρία να φροντίσετε τα μάτια σας και τα μάτια όσων αγαπάτε όπως τους αξίζει!

Η Αθηναϊκή Κλινική και τα Πολυϊατεία Medifirst Αμαρουσίου και Αλίμου σας προσφέρουν οφθαλμολογικό έλεγχο, στην προνομιακή τιμή των 30€. Ισχύει για κάθε ραντεβού που κλείνετε μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου 2020 και ανεξάρτητα από το αν είστε πελάτης της INTERAMERICAN ή όχι.

Ο οφθαλμολογικός έλεγχος περιλαμβάνει:
  • Έλεγχο Οπτικής Οξύτητας
  • Έλεγχο Σχισμοειδούς Λυχνίας
  • Έλεγχος Διάθλασης
  • Έλεγχος χρωματικής αντίληψης
  • Τονομέτρηση
  • Κλινική εξέταση από τον Οφθαλμίατρο
  • Συνταγογράφηση φαρμάκων ή γυαλιών μυωπίας


Κλείστε το ραντεβού σας απευθείας στα εξής τηλέφωνα:
  • Αθηναϊκή Mediclinic 2106475000
  • Medifirst Αργυρούπολης 2109919222
  • Medifirst Αμαρουσίου 2111054900


Κι αν θέλετε να προσέχετε τα μάτια σας δια βίου δεν έχετε παρά να το κάνετε με τη βοήθεια της INTERAMERICAN, καθώς είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία που διαθέτει ιδιόκτητες υποδομές υγείας παρέχοντας μοναδικά προνόμια στους ασφαλισμένους της.
interamericanΜάλιστα, με το πρόγραμμα ασφάλισης Υγείας «bewell» μπορείτε για πρώτη φορά να «χτίσετε» ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα Υγείας που καλύπτει εσάς και κάθε μέλος της οικογένειά σας, ξεχωριστά. Ενώ ειδικά για τα παιδιά, η ασφάλιση Υγείας «bewell» προσφέρει μοναδικά προνόμια σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους.
Ζητήστε, λοιπόν, σήμερα να μάθετε ποιο πρόγραμμα της INTERAMERICAN ταιριάζει αποκλειστικά στις δικές σας ανάγκες και φροντίστε την υγεία σας όπως της αξίζει!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης