Αυτός είναι ο 24χρονος Τυνήσιος που αιματοκύλισε το Βερολίνο

Αυτός είναι ο 24χρονος Τυνήσιος που αιματοκύλισε το Βερολίνο

Ο Ανίς Αμρί «ενδέχεται να είναι επικίνδυνος και οπλισμένος» σύμφωνα με την αστυνομία - Αμοιβή 100.000 ευρώ σε όποιον έχει πληροφορίες για τον τρομοκράτη 

Αυτός είναι ο 24χρονος Τυνήσιος που αιματοκύλισε το Βερολίνο
Τον 24χρονο Ανίς Αμρί από την Τυνησία αναζητούν οι γερμανικές αρχές έπειτα από τη φονική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 48.

Η γερμανική αστυνομία, μάλιστα, δίνει αμοιβή 100.000 ευρώ σε όποιον έχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον Αμρί, ο οποίος παρέσυρε μέχρι θανάτου το πλήθος αφού πρώτα εκτέλεσε τον οδηγό του φορτηγού.

Κλείσιμο
Ο 24χρονος, ο οποίος κυκλοφορεί με έξι διαφορετικά ονόματα, ταυτοποιήθηκε ως ο βασικός ύποπτος του «χτυπήματος» και σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία «ενδέχεται να είναι επικίνδυνος και οπλισμένος».

Ο μακελάρης είναι παλιός γνώριμος των γερμανικών αρχών, ενώ είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο στη Γερμανία τον περασμένο Ιούλιο, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε, λόγω των υποψιών των αρμόδιων υπηρεσιών από τον Φεβρουάριο κιόλας του 2016 ότι ο 24χρονος είχε σχέσεις με γνωστούς τζιχαντιστές στη Γερμανία.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές της Τυνησίας ανέκριναν συγγενείς του υπόπτου. 

Όπως ανέφερε ραδιοφωνικός σταθμός στην Τυνησία, ο 24χρονος εγκατέλειψε την Τυνησία πριν επτά χρόνια ως παράνομος μετανάστης και καταδικάστηκε σε τετραετή κάθειρξη στην Ιταλία με την κατηγορία ότι πυρπόλησε σχολείο. Ο πατέρας του υπόπτου δήλωσε στο σταθμό ότι ο γιος του έφυγε για τη Γερμανία πριν ένα χρόνο. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης