Ιράκ: Nέο μακελειό από τζιχαντιστές σε κλαμπ οπαδών της Ρεάλ

Ιράκ: Nέο μακελειό από τζιχαντιστές σε κλαμπ οπαδών της Ρεάλ

Οι οπλοφόροι του Ισλαμικού Κράτος εισέβαλαν στην αίθουσα την ώρα που διεξαγόταν ο τελικός του Champions League - Τουλάχιστον 12 νεκροί

Ιράκ: Nέο μακελειό από τζιχαντιστές σε κλαμπ οπαδών της Ρεάλ
«Μισούν το ποδόσφαιρο γιατί συνδέεται με τα δυτικά πρότυπα», είχε δηλώσει ένας από τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης στο Ιράκ, που γλίτωσε από την επίθεση που είχε προηγηθεί. Είχε δίκιο. Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ο τελικός του Champions League, τζιχαντιστές εισέβαλαν σε κλαμπ οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης, προκαλώντας ένα ακόμη μακελειό. Τουλάχιστον 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα οκτώ τραυματίστηκαν, από τη μανία των τρομοκρατών, σε μία περιοχή 40 μίλια από την πρωτεύουσα Βαγδάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία των πέναλτι και ενώ η αίθουσα ήταν γεμάτη από λάτρεις τουν αθλήματος και υποστηρικτές της Ρεάλ Μαδρίτης. Όλα τα θύματα ήταν μεταξύ 18 και 30 ετών.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε μόλις δύο εβδομάδες μετά το μακελειό που είχαν προκαλέσει οι τζιχαντιστές σε κλαμπ της Ρεάλ, στο χωριό Μπάλαντ, κοντά στην πόλη Μπακούμπα. Τότε, στις 13 Μαΐου, είχαν σκοτωθεί 16 άτομα, ενώ άλλα 20 είχαν τραυματιστεί από τις σφαίρες των εξτρεμιστών ισλαμιστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης