Η Ευρώπη προετοιμάζεται για την πιθανότητα του Brexit

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για την πιθανότητα του Brexit

Στο άτυπο μίτινγκ συμμετείχαν υψηλόβαθμοι διπλωμάτες από τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις χώρες του Βορρά, καθώς και ο επιτελάρχης του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για την πιθανότητα του Brexit
Το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου που θα διεξαχθεί στη Βρετανία και θα κρίνει την παραμονή ή μη (Brexit) της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απασχολεί στο μέγιστο βαθμό τους Ευρωπαίους, όπως αποδείχθηκε και από τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ, αμέσως μετά το eurogroup για το ελληνικό ζήτημα της Τρίτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου Reuters, οι αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν ξεκινήσει μυστικές διαβουλεύσεις, προκειμένου να υπολογίσουν τις συνέπειες ενός πιθανό Brexit, καθώς και να προετοιμάσουν τις δομές της Ένωσης, ώστε να απορροφηθούν -ει δυνατόν- οι αναταράξεις που θα προκληθούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διπλωμάτες από τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς και τις χώρες του Βορρά, πραγματοποίησαν μυστική συνάντηση τη Δευτέρα. Στο κρυφό αυτό μίτινγκ, το «παρών» έδωσε και ο επιτελάρχης του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, Μάρτιν Σελμάιρ. 
Κλείσιμο

Στην ατζέντα της συζήτησης υπήρχαν, εκτός αυτών καθ' αυτών των συνεπειών και των προοπτικών αντιμετώπισης του ζητήματος που θα προκύψει, και το θέμα του επικοινωνιακού χειρισμού το διάστημα αμέσως μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν και άλλες ανάλογες συναντήσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης