Η Στεφανίδη ξανά πρώτη: Η κορυφαία Ευρωπαία αθλήτρια για το 2017

Η Στεφανίδη ξανά πρώτη: Η κορυφαία Ευρωπαία αθλήτρια για το 2017

Η χρυσή επικοντίστρια έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά αυτό το βραβείο - «Είναι τιμή για μένα και την Ελλάδα» είπε παραλαμβάνοντας το βραβείο

Η Στεφανίδη ξανά πρώτη: Η κορυφαία Ευρωπαία αθλήτρια για το 2017
Άλλη μια πρωτιά κατέκτησε το βράδυ του Σαββάτου η Κατερίνα Στεφανίδη έστω και αν αυτό δεν έγινε μέσα στο γήπεδο αλλά στην τελετή απονομής των βραβείων για τους καλύτερους ευρωπαίους αθλητές και αθλήτριες για το 2017.

Η Ελληνίδα επικοντίστρια επελέγη από τους φιλάθλους ως η καλύτερη γυναίκα αθλήτρια της Ευρώπης σε μια ψηφοφορία με αντιπάλους την Μαρίγια Λασιτσκένε από την Ρωσία (ύψος), την Ναφισάτου Τιάμ από το Βέλγιο (έπταθλο) και την Ανίτα Βλόντατρσικ από την Πολωνία (σφυροβολία).

Παραλαμβάνοντας το βραβείο της στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας η «χρυσή» Κατερίνα δήλωσε ότι «το βραβείο αυτό είναι τιμή για μένα και την Ελλάδα και ελπίζω να φέρει περισσότερα νέα παιδιά στο άθλημα».

H στιγμή της βράβευσης της Κατερίνας Στεφανίδη
Κλείσιμο

Έτσι ανακοινώθηκε στο Facebook η βράβευση της Κατερίνας Στεφανίδη


Η ίδια χαρακτήρισε σπουδαία χρονιά αυτή που πέρασε και στην οποία αναδείχθηκε χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Λονδίνο.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον σύζυγο και προπονητή της, Μιτς Κρίερ, χαριτολογώντας ότι πρώτα ήταν προπονητής της και μετά έγινε σύζυγός της.

«Είναι πολύ σημαντικό για το σπορ γιατί το προωθεί σε όλο τον κόσμο» κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην επιμονή της να κάνει όλο και μεγαλύτερα άλματα. «Για εμένα είναι ιδιαίτερα σημαντική αναγνώριση καθώς παρακολουθώ τα συγκεκριμένα βραβεία πολλά χρόνια και μπορώ να πω με σιγουριά ότι ποτέ μου δεν σκέφτηκα ότι θα είμαι καλεσμένη, ποσό μάλλον να βραβευτώ ως καλύτερη αθλήτρια της Ευρώπης» είπε συγκινημένη.

Όσο για το χορό που έκανε πριν την απονομή στο Λονδίνο η ίδια χαμογελώντας αρκέστηκε να πει ότι «άρεσε στο κοινό και χρειαζόμαστε περισσότερα τέτοια (σ.σ. χάπενινγκ) στο άθλημα».

Η Κατερίνα Στεφανίδη με το χρυσό στο Λονδίνο έγινε η πρώτη αθλήτρια μετά την Ελένα Ισιμπάγιεβα που κατέκτησε στο επί κοντώ διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ειδικά μέσα στο 2017 κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι, αλλά και τη νίκη στη σειρά αγώνων Dianond League. 

Παράλληλα πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 4,91 μ., επίδοση που τη φέρνει στην κορυφή του κόσμου για το 2017.

Η αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης στη διάρκεια του 2017 έκανε 16  αγώνες, παραμένοντας αήττητη σε 14 σερί διοργανώσεις.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης