Ερωτικό «τρίγωνο» Νέας Μάκρης: Η Φαίη δεν χτύπησε στον προφυλακτήρα, λέει η ιατροδικαστής

Ερωτικό «τρίγωνο» Νέας Μάκρης: Η Φαίη δεν χτύπησε στον προφυλακτήρα, λέει η ιατροδικαστής

Καταρρίπτει η ιατροδικαστής Χριστίνα Σπηλιοπούλου, τον βασικό ισχυρισμό του κατηγορουμένου Βαγγέλη Στεφανάκη, ο οποίος πρωτόδικα είχε υποστηρίξει ότι χαστούκισε μόνο τη Φαίη 

Ερωτικό «τρίγωνο» Νέας Μάκρης: Η Φαίη δεν χτύπησε στον προφυλακτήρα, λέει η ιατροδικαστής
Μόλις τρία 24ωρα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον ερωτικό της σύντροφο Βαγγέλη Στεφανάκη, η 23χρονη Φαίη Μπλάχα
είχε χάσει τη «μάχη» για τη ζωή, καθώς «το στέλεχος του εγκεφάλου της ήταν εντελώς κατεστραμμένο».

Αυτό κατέθεσε σήμερα στο Δευτεροβάθμιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, που δικάζει την υπόθεση του «ερωτικού τριγώνου» της Νέας Μάκρης, η ιατροδικαστής κ. Χριστίνα Σπηλιοπούλου, η οποία είχε εξετάσει την άτυχη κοπέλα ενώ νοσηλεύονταν σε καταστολή στην Κεντρική Κλινική και στη συνέχεια διενήργησε τη νεκροψία  -νεκροτομή στη σωρό του 23χρονου κοριτσιού! 

Κλείσιμο
«Η κοπέλα δεν είχε πέσει προς τον προφυλακτήρα ώστε να χτυπήσει. Η κοπέλα ήταν χτυπημένη στο πάνω μέρος του κεφαλιού της, την βρεγματική χώρα και όχι στο πίσω μέρος, όπως θα συνέβαινε αν είχε χτυπήσει στον προφυλακτήρα», κατέθεσε η ιατροδικαστής, καταρρίπτοντας τον βασικό ισχυρισμό του κατηγορουμένου Βαγγέλη Στεφανάκη, ο οποίος πρωτόδικα είχε υποστηρίξει ότι χαστούκισε μόνο τη Φαίη και ότι εκείνη στη συνέχεια γλίστρησε στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου και χτύπησε. 

Η κατάθεση της ιατροδικαστού προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, συνηγόρου του κατηγορουμένου Βαγγέλη Στεφανάκη, ο οποίος αμφισβήτησε έντονα ενώπιον του δικαστηρίου τον παραπάνω αναφορά της μάρτυρος.  Ωστόσο, η κ. Σπηλιοπούλου - η οποία  κλήθηκε στο δικαστήριο μετά από αίτημα της πλευράς Στεφανάκη και του κ. Δημητρακόπουλου- ενέμεινε στην άποψη της επαναλαμβάνοντας ότι το χτύπημα στο πάνω μέρος του κεφαλιού της Φαίης δεν μπορεί, κατά την κρίση της, να προήλθε από χτύπημα στον προφυλακτήρα. 

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και έχει μείνει γνωστή ως το «ερωτικό τρίγωνο της Νέας Μάκρης». Μέσα από τη δικογραφία και τις καταθέσεις που δόθηκαν στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο έγινε γνωστό πως ο 25χρονος τότε Βαγγέλης Στεφανάκης είχε δημιουργήσει ερωτικές σχέσεις με τις δυο αδελφές, Φαίη και Μαριαλένα Μπλάχα. Ωστόσο, μετά τον δεσμό του Βαγγέλη Στεφανάκη με την αδικοχαμένη Φαίη, η Μαριαλένα τον διεκδικούσε ακόμη και προκειμένου να τον κερδίσει έφτασε στο σημείο να εξυβρίζει και να συκοφαντεί την αδελφή της σε εκείνον. Ξημερώματα της 6 Απριλίου ο κατηγορούμενος συναντήθηκε με τη Φαίη και μετά από έντονη λογομαχία, η νεαρή κοπέλα καταλήξει στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταύρος σε σοβαρή κατάσταση. Το ζευγάρι λογομάχησε καθώς η 23χρονη Φαίη είχε αντιληφθεί ότι ο Στεφανάκης διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την αδελφή της και ότι εκείνο το βράδυ δέχθηκε τηλεφώνημά της προκειμένου να βγουν μαζί έξω. 

Η αδελφή της αδικοχαμένης, Φαίης, Μαριαλένα, που επίσης είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση, έχει δεχθεί ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Βαγγέλη Στεφανάκη και μάλιστα τον κάλυψε αρχικά δίνοντας ψευδή κατάθεση στους αστυνομικούς. 


Σήμερα, στο δικαστήριο, η κ. Σπηλιοπούλου  ανέφερε ότι εξέτασε την Φαίη Μπλάχα ενώ είχε μεταφερθεί στη Κεντρική Κλινική, ωστόσο όπως είπε, είδε τον φάκελό της, όπως είχε σχηματιστεί στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταύρος, όπου είχε εισαχθεί αρχικά.

Στην κατάθεσή  της η ιατροδικαστής είπε:  «Ή κοπέλα ήταν σε βαθύ κώμα, χρειάζονταν να νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θαραπείας. Στον "Ερυθρό  Σταύρο" το επίπεδο συνειδητότητάς της ήταν σύμφωνα με την κλίμακα Γλασκώβης 6 στα 15. Η μαγνητική έδειξε διάχυτο αιμάτωμα στον εγκέφαλο, διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα. Αυτά προέκυπταν από το φάκελό της. Ήταν σε βαθιά καταστολή ώστε να μην έχει ο οργανισμός της ενεργειακές ανάγκες. Δεν ήταν αιμοδυναμικά σταθερή της είχαν χορηγήσει φάρμακο». 

Συνεχίζοντας την κατάθεση της η ιατροδικαστής είπε: «Στη Κεντρική Κλινική διαπίστωσα καταρχάς, ότι η κοπέλα είχε εμφανή τραύματα. Είχε εκχυμώσεις και στο αριστερό πόδι είχε στο γόνατο μια εκδορά. Ήταν σαν να είχε σκύψει. Είχε και άλλες εκχυμώσεις». 

Προέδρος:
Από τι προήλθαν όλα αυτά; 

Ιατροδικαστής: Έμοιαζε σαν έχει δεχθεί χτυπήματα ή να έχει χτυπηθεί σε κάποιες επιφάνειες....Αυτό όμως που με απασχολούσε ήταν μια κρίσιμη κάκωση.....

Πρόεδρος: Πως ήταν το πρόσωπό της; 

Ιατροδικαστής: Είχε εκχύμωση στο αριστερό μάτι και εκχύμωση στο μέτωπο.Ήταν σαν το κεφάλι να έχει χτυπήσει σε μια επίπεδη επιφάνεια. Την είδα τέσσερις ημέρες μετά. Τα χείλια της ειχαν εκχυμώσεις από μέσα...

«Φαίνονταν σαν είχε προσκρούσει σε επιφάνεια»


Η κυρία Σπηλιοπούλου ανέφερε στο δικαστήριο πως το κεφάλι της νεαρής κοπέλας «φαίνονταν σαν είχε προσκρούσει  σε κάποια επιφάνεια ενώ οι υπόλοιπες κακώσεις "μαρτυρούσαν" χτυπήματα από πάλη».

Όπως ανέφερε, στην Κεντρική Κλινική οι γιατροί κατάλαβαν ότι η κοπέλα είχε πέσει από το 6 στο 3 στην κλίμακα Γλασκώβης. «Στο σημείο αυτό στο μυαλό του γιατρού μπαίνει η ιδέα  να ξεκινήσει ο εγκεφαλικός θάνατος», κατέθεσε η ίδια.

Πρόεδρος: Ο εγκεφαλικός θάνατος άρχισε όταν ήταν ακόμη στον "Ερυθρό Σταυρό";

Ιατροδικαστής: Όταν έφυγε από τον "Ερυθρό Σταυρό είχε βαθμολογία 6 στην κλίμακα Γλασκώβης. Οι γιατροί της Κεντρικής Κλινικής μου είπαν ότι από το 6 είχε πάει στο 3. Σκεφθείτε  ότι το 6 σημαίνει ότι ο ασθενής πρέπει να μπει επειγόντως σε ΜΕΘ. Στη Κεντρική Κλινική η πιθανότητα επιβίωσης της κοπέλας ήταν μηδαμινή. Την είδα στις 9 Απριλίου. Από τότε ξέραμε ότι η κοπέλα θα πεθάνει εκτός και αν γίνονταν θαύμα. 

Στη συνέχεια, η μάρτυρας αναφέρθηκε στη νεκροψία που διενήργησε στη σωρό του κοριτσιού.

 
Αναφέρθηκε σε κάκωση που διαπίστωσε στη βρεγματική χώρα (στο πάνω μέρος του κεφαλιού) η οποία όπως είπε σημαίνει"πλήξη. 

«Δεν μπορούμε να υποθέσουμε το φανταστικό σενάριο ότι ένα άτομο πέφτει και χτυπάει στη βρεγματική χώρα. Αυτό προήλθε από πλήξη από κάποιο μέσο και όχι από κάποια πρόσκρουση σε κάποια επιφάνεια»,  διευκρίνισε.

Τέλος, η ιατροδικαστής ανέφερε ότι δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα εάν η κοπέλα έτυχε της δέουσας νοσηλείας -"δεν την είδα από την αρχή" είπε- σημειώνοντας πως το κώμα στο οποίο είχε βυθιστεί η άτυχη Φαίη ήταν "παντελώς βαθύ και παντελώς εκτεταμένο από τις πρώτες στιγμές". 

Πάντως, η ίδια τόνισε πως η 23χρονη κοπέλα έπρεπε να είχε νοσηλευθεί σε ΜΕΘ από την πρώτη στιγμή. «Δεν γνωρίζω αν προκύπτει από την ιατρικό φάκελο ότι έγινε η δέουσα διαδικασία για εισαγωγή σε ΜΕΘ. Δεν θα μπορούσα να γνωρίζω αυτά τα στοιχεία», προσέθεσε η ιατροδικαστής. 

Αίτημα από την υπεράσπιση

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του Βαγγ. Στεφανάκη, υπέβαλε αίτημα ώστε να κλητευθούν στο δικαστήριο δυο γιατροί του δημόσιου νοσοκομείου διότι ο μεν πρώτος βεβαίωσε ότι η 23χρονη Φαίη βρίσκονταν στο επίπεδο 8 στην κλίμακα της Γλασκώβης, ο δε δεύτερος ότι βρίσκεται στο επίπεδο 6.

Ακόμη  ζήτησε να προσκομιστεί ο ιατρικός φάκελος της άτυχης κοπέλας για να διαπιστωθεί εάν η συνιστώμενη αγωγή  πράγματι εφαρμόστηκε και σε ποια δοσολογία. 

«Αν δεν έχει γίνει σωστά η αγωγή και ο θάνατος της Φαίης συνδέεται με ιατρική αμέλεια, διακόπτεται ο αιτιώδης σύνδεσμος του εντολέα μου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να επιφυλαχθεί επί του αιτήματος. 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Ιουνίου. 


Δείτε βίντεο:
Ερωτικό «τρίγωνο» Νέας Μάκρης: Το χρονικό της υπόθεσης


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης