Οικογένεια Τσοχατζόπουλου: Δεν έχουμε 200.000 ευρώ για να βγει από τη φυλακή

Οικογένεια Τσοχατζόπουλου: Δεν έχουμε 200.000 ευρώ για να βγει από τη φυλακή

Η απόφαση για αποφυλάκιση καθίσταται ανεφάρμοστη λένε οι δικηγόροι του - Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν τα λεφτά λέει η κόρη του Αρετή 

Οικογένεια Τσοχατζόπουλου: Δεν έχουμε 200.000 ευρώ για να βγει από τη φυλακή
Χωρίς αντίκρισμα μένει προς το παρόν η απόφαση για την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς η οικογένεια και οι συνήγοροί του δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχουν οι 200.000 ευρώ που απαιτούνται για την κάλυψη του όρου της εγγυοδοσίας. 

Ήδη, οι δικηγόροι του κάνουν λόγο για «σκοτεινιά» (έτσι χαρακτήρισε ο εκ των συνηγόρων του Γιάννης Παγορόπουλος το ποσό της εγγύησης), ενώ η κόρη του Αρετή, απέκλεισε τη δυνατότητα να βρεθούν τα χρήματα. Οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου επισήμαναν ευθύς εξαρχής στο δικαστήριο την αδυναμία να συγκεντρωθεί το ποσό της εγγύησης, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά θα υποχρεωθεί να επιστρέψει στη φυλακή. 

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου που βρίσκεται από νωρίς το πρωί κοντά του, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν τα διακόσια χιλιάρικα». Η κ.Τσοχατζοπούλου πρόσθεσε ότι «αυτό που έγινε (σ.σ. η απόφαση για την αποφυλάκιση υπό όρους) ήταν καλό, αλλά υπάρχουν άλλες διαδικασίες, δύσκολες. Από τη μία χαίρεσαι και μετά από την άλλη λες και πάλι αμάν». 

Κλείσιμο
Βίκυ Σταμάτη: Σήμερα γιορτάζουμε εγώ και ο γιος μου
Λίγο πριν τις εξίμιση το απόγευμα η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου βγήκε χαρούμενη και χαμογελαστή από το Ιπποκράτειο. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου βρισκόταν μαζί του για περισσότερο από τέσσερις ώρες- έφτασε εκεί αμέσως μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση υπό όρους του πρώην υπουργού. 

Η Βίκυ Σταμάτη δήλωσε: «Η απόφαση ήταν οριακή. Γιορτάζουμε σήμερα εγώ και ο γιος μου. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι συγκρατημένος. Επέλεξαν τη ζωή και όχι το θάνατο. Ελπίζω τις επόμενες ώρες ο Άκης να έρθει σπίτι».


H απόφαση για την αποφυλάκιση
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο,  έχει πλέον την ευκαιρία να βρεθεί εκτός φυλακής έπειτα από περίπου 4,5 χρόνια παραμονής στον Κορυδαλλό. Ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από την ελληνική Δικαιοσύνη σε κάθειρξη 20 ετών για διακίνηση μαύρου χρήματος κατά την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

Νωρίτερα σήμερα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που κατέθεσαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, επικαλούμενοι λόγους υγείας. Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν ήταν σε θέση να παραστεί (ούτε) στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου καθώς νοσηλεύεται στι Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, δεδομένων των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, τα οποία άλλωστε είχε επιβεβαιώσει στο δικαστήριο με κατάθεση του και ο θεράπων ιατρός του. Ο πρώην υπουργός πάσχει από στεφανιαία νόσο και ήδη έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. 

Το Πενταμελές Εφετείο με οριακή πλειοψηφία (3-2) και έπειτα από αλλεπάλληλες αιτήσεις του πρώην υπουργού που έπεφταν στο κενό, αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου ανοίγοντας το δρόμο για την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όμως όρους. 

Οι όροι

Συγκεκριμένα,  στον πρώην υπουργό επιβλήθηκε ο όρος της καταβολής εγγυοδοσίας  ύψους 200.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων, της παράδοσης σε Αστυνομικό Τμήμα  του διαβατηρίου του, της  απαγόρευσης εκδόσεως νέου διαβατηρίου, της μόνιμης διαμονής του σε γνωστή διεύθυνση και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα δυο φορές τον μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ό,τι αφορά τον όρο της εγγυοδοσίας  η σχετική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-1), καθώς ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι θα πρέπει να του επιβληθεί ως εγγύηση το ποσό των 100.000 ευρώ. 

«Καθίσταται η απόφασή σας ανεφάρμοστη. Εφόσον δεν μπορεί να καταβληθεί η εγγυοδοσία επιστρέφει στις φύλακές», τόνισε ο συνήγορος του πρώην υπουργού, Λεωνίδας Κοτσαλής και σημείωσε: «Η υγεία του η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο μπορεί να εξαρτηθεί από το ύψος της εγγυοδοσίας; Εγώ δεν το πιστεύω ως νομικός». 

Από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος του πρώην υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος ανέφερε: «Αν επιστρέψει στη φυλακή και μέχρι μα βρούμε τα χρήματα συμβεί το ανεπανόρθωτο δεν τυγχάνει ζήτημα τεράστιας ευθύνης όλων μας;»  Παρούσα στο δικαστήριο ήταν η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, η οποία στο άκουσμα της απόφασης φώναξε: «Τεράστιες ευθύνες». 

Οι συνήγοροι του Α. Τοχατζόπουλου ζήτησαν την μείωση της εγγυοδοσίας των 200.000 ευρώ και ένα χρονικό διάστημα για να καταβάλουν τα χρήματα, με τον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο να ζητάει να απορριφθεί ως αβάσιμη η αίτηση τους. Τελικά το αίτημα αυτό απορρίφθηκε και από το δικαστήριο.


Νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο


Εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί η νοσηλεία του πρώην υπουργού, κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού, κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, έπειτα από
έπειτα από την καρδιοχειρουργική επέμβαση (τριπλό by pass) στην οποία υποβλήθηκε προ δύο εβδομάδων.
 
Ο 78χρονος κρατούμενος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε θάλαμο του 7ου  ορόφου του Ιπποκρατείου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο διευθυντής του Β’ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος, κ. Γιώργος Οικονομόπουλος, η μετεγχειρητική πορεία του 78χρονου κρατούμενου χαρακτηρίστηκε από αργή ανάνηψη λόγω της μεγάλης αδυναμίας του (χαμηλές λευκωματίνες ορού, παρατεταμένη ακινησία, βαρύτητα επέμβασης).
 
«Ο ασθενής κινητοποιήθηκε, έλαβε αναπνευστική φυσιοθεραπεία και κινησιοθεραπεία και ταυτόχρονη επίβλεψη και ειδική φροντίδα ενός ανοικτού έλκους (άτονο έλκος) στο δεξί έσω σφυρό λόγω φλεβικής ανεπάρκειας. Παραμένει για διάστημα λίγων ημερών μέχρι να ολοκληρωθεί η ενδονοσοκομειακή νοσηλεία του» αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.
 
Ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε εισαχθεί στο Ιπποκράτειο στις 17/03/2017 με διάγνωση νόσος στελέχους, στεφανιαία νόσος 3 αγγείων, διακομιζόμενος από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Την Τρίτη 22/03/2017 υποβλήθηκε σε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη και δύο ημέρες αργότερα είχε λάβει εξιτήριο από τη Μονάδα Εντατικής, για να συνεχιστεί η νοσηλεία του σε απλό θάλαμο.

Δείτε βίντεο: Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης