«Άνοιξαν οι ουρανοί»: Προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

«Άνοιξαν οι ουρανοί»: Προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Πλημμυρισμένα σπίτια και πεσμένα δέντρα σε δρόμους - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Βόρεια Ελλάδα και Ήπειρο - Στην Αττική δεν αποκλείονται μπόρες στα βόρεια προάστια μετά το απόγευμα της Τετάρτης - Εξασθένηση των φαινομένων περιμένουμε απο το βράδυ

«Άνοιξαν οι ουρανοί»: Προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Εντονο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττει από χθες τη χώρα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα καθώς πλημμύρισαν δρόμοι, υπόγεια σπίτια και καταστήματα ενώ υπήρξαν και ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες.

Οι βροχοπτώσεις είναι εντονότερες στην Καστοριά (
διαβάστε εδώ), στην Κοζάνη και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, στην Ημαθία(
Κλείσιμο
δείτε εδώ), αλλά και στον κάμπο Γιαννιτσών, όπου στην Κρύα Βρύση και σε άλλους οικισμούς με χαμηλό υψόμετρο πλημμύρισαν δρόμοι, αποθήκες, κ.α. αγροτικές – κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά και καλλιέργειες με δημητριακά, βαμβάκια, αμπέλια, κ.α. Σε ορεινά χωριά της Πίνδου, στο νομό Γρεβενών, η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω της ομίχλης με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 10 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων προκάλεσε το πρωινό μπουρίνι που ξέσπασε στη Θεσσαλονίκη και στις όμορες περιοχές.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, καθιστώντας δυσχερή τη διεξαγωγή της κυκλοφορίας, ενώ δεν έλειψαν τα τροχαία ατυχήματα, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε μεμονωμένες κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια σπίτια.

Χωρίς ρεύμα -σύμφωνα με τη ΔΕΗ- παραμένουν περιοχές στην Περαία, την Καρδία, το Πανόραμα, τα Πεύκα, τον Χορτιάτη κ.α.

 Επί ποδός βρίσκονται συνεργεία της ΔΕΗ, που καταβάλλουν προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης.

Ανάλογα προβλήματα σημειώθηκαν και χθες, πάλι λόγω της έντονης βροχόπτωσης που έπληξε τη Θεσσαλονίκη, αλλά και όμορους νομούς, όπου και εκεί βρέθηκαν περιοχές χωρίς ρεύμα.

Στο μεταξύ, κανονικά διεξάγεται από τις 10 το πρωί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, όπου, στο ύψος των Γιαννιτσών και λόγω της καταιγίδας, η Τροχαία είχε απαγορεύσει -για προληπτικούς λόγους- την κυκλοφορία των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς το οδόστρωμα είχε καλυφθεί από φερτά υλικά.

Να σημειωθεί ότι, αυτή την ώρα, ο καιρός στη Θεσσαλονίκη είναι συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία στους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ιωάννινα η βροχή που έπεσε σε μια ημέρα ήταν δύο μηνών.(διαβάστε αναλυτικά εδώ). 

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά σ΄ ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να κινούνται με προσοχή, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Το ίδιο σκηνικό και σε πολλές περιοχές της Καβάλας, της Ξάνθης και της Θάσου, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια και καταστήματα, να σχηματιστούν χείμαρροι και να υπάρξουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε από χθες το βράδυ στην πόλη της Ξάνθης και κράτησε μέχρι τα ξημερώματα προκάλεσε μικρές ζημίες σε κατοικίες και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα για άντληση νερών από υπόγεια καταστήματα και ισόγεια σπιτιών. Επίσης, λόγω της κακοκαιρίας αναβλήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες για χθες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης.
   
Η βροχόπτωση, που συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, μετέφερε φερτές ύλες που επιβάρυναν τα φρεάτια της πόλης, εμποδίζοντας την απορροή των ομβρίων υδάτων και σχηματίζοντας μικρές λίμνες, που εμπόδιζαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.
 
Στη Θάσο, η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε τα ξημερώματα δημιούργησε προβλήματα σε περιοχές στη δυτική πλευρά του νησιού και ειδικότερα στην Τοπική Κοινότητα Λιμεναρίων, όπου τα ορμητικά ρεύματα που σχηματίστηκαν παρέσυραν στη θάλασσα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ έκλεισε κι ένα τμήμα της περιμετρικής οδού του οικισμού. Επίσης, πλημμύρισαν πολλά υπόγεια, ενώ προβλήματα υπήρξαν και σε άλλα τμήματα του οδικού δικτύου του νησιού από τις φερτές ύλες που κατέβασε η βροχή.

Στην πόλη της Καβάλας, η βροχόπτωση που επικρατούσε καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και κόπασε τα ξημερώματα είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια κατοικιών, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης δέχθηκαν πολλά τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη με έντονη βροχόπτωση στην ανατολική και βόρεια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα με σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα εξακολουθήσουν να είναι ισχυρές με εντονα φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος καθώς θα υπάρχουν μεν ανοίγματα με ηλιοφάνεια, ωστόσο οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε απο το βράδυ της Τετάρτης και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια απο ανατολικές διευθύνσεις ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νοτιάδες 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 18 εως 27 βαθμούς, στα κεντρικά από 19 εως 30 βαθμούς και στα νησιά απο 23 εως 30 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε υγρασία, αραιή συννεφιά η οποία το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσει κυρίως στα βόρεια του νομού οπότε δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 21 εως 30 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιές με βροχές και μπόρες οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές και κυρίως προς την περιοχή της Χαλκιδικής. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 20 εως 27 βαθμούς κελσίου.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα και μόνο στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα υπάρχει αστάθεια η οποία το μεσημέρι και το απόγευμα θα δίνει κάποιες σποραδικές βροχές και μπόρες κυρίως στις ορεινές περιοχές. Στην υπόλοιπη νότια, ανατολική και νησιωτική χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε βοριάδες 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 17 εως 27 με 28 βαθμούς, στα κεντρικά από 18 εως 30 με 32 βαθμούς και στα νησιά από 22 εως 31 με 32 βαθμούς κελσίου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης