Αλλάζει η λίμπιντο με την ηλικία;

libido

Η λίμπιντο κατά κανόνα μειώνεται με την πρόοδο της ηλικίας

Καθημερινά, πιθανόν να διαπιστώνετε αλλαγές στη σεξουαλική σας διάθεση που οφείλονται σε μια σειρά παραγόντων, όπως αλλαγές του κύκλου σας, μια στιγμή έντασης με τον σύντροφό σας ή λόγω εξάντλησης μετά από πολύωρη εργασία. Αυτό που ίσως δεν είναι εύκολο να το αντιληφθείτε, είναι πώς μεταβάλλεται η λίμπιντο όσο μεγαλώνετε. Συμβαίνει όμως !

Η λίμπιντο κατά κανόνα μειώνεται με την πρόοδο της ηλικίας. Φυσικά δεν θα παρατηρήσετε κάποια δραματική αλλαγή κατά τα 29α ή 39α γενέθλιά σας, αλλά οι παράγοντες που εμπλέκονται στην καθημερινότητά σας πλέον παίζουν το ρόλο τους:
ορμονικές αλλαγές, εγκυμοσύνη, αυξημένες οικογενειακές ή επαγγελματικές υποχρεώσεις. Από την ηλικία των 20 έως τα 50 έχουν αλλάξει πολλά στη ζωή σας.

Τι επηρεάζει τη λίμπιντο;

Πολλοί παράγοντες, τόσο βιολογικοί όσο και ψυχολογικοί, καθορίζουν αν η σεξουαλική σας διάθεση είναι σε ακμή ή βρίσκεται στάσιμη σε κάθε στιγμή της ζωής σας.

Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι το στρες είναι ο «μεγαλύτερος δολοφόνος» του σεξ. Το άγχος και η κατάθλιψη αποδυναμώνουν τη σεξουαλική επιθυμία και δυστυχώς, η πλειοψηφία των αντικαταθλιπτικών (όπως και πολλά άλλα σκευάσματα) έχουν παρενέργειες που επίσης οδηγούν σε αναστολή του σεξ!

Τα συναισθήματά σας προς τον σύντροφό σας και ο τρόπος που βλέπετε τη σχέση σας, επίσης επηρεάζουν τη διάθεσή σας. Μία δυνατή σχέση στην οποία το σεξ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο βοηθά την αύξηση της λίμπιντο.

Επίσης σημαντικό ο τρόπος ζωής σας. Υγιεινές συνήθειες όπως μια ισορροπημένη διατροφή, τακτική άσκηση και αρκετός χρόνος ξεκούρασης, δεν επηρεάζουν μόνο τη γενική κατάσταση της υγείας σας, αλλά και τη διάθεσή σας επίσης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΘΕΙΟΣ ΤΕΟ

ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΑ 40 ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 20 ΜΟΥ, ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΑΝΤΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης