Διαφορές αντρών και γυναικών στο φλερτ και στη σχέση

sxeseis

«Γυναίκες από την Αφροδίτη, άνtρες από τον Άρη» λέει ο λαός

«Γυναίκες από την Αφροδίτη, άνδρες από τον Άρη» λέει ο λαός. Οι γυναίκες διαφέρουν από τους άνδρες τόσο στις προσδοκίες τους από το σύντροφό τους, όσο και στο στάδιο του φλερτ και στα επόμενα στάδια μιας σχέσης.

Οι άνδρες επωφελούνται περισσότερο από τη σχέση συγκριτικά με τις γυναίκες, ένας λόγος που τους δυσκολεύει να ξεπεράσουν ένα χωρισμό. Οι γυναίκες από την άλλη, προσφέρουν “εγγύτητα, στοργή, ενθάρρυνση, εκτίμηση“, γι’ αυτό και «χάνουν» περισσότερα όταν ένας δεσμός τελειώνει.

Οι γυναίκες λόγο του ότι εμπλέκονται σε μεγαλύτερο βαθμό στη σχέση, είναι και πιο επιλεκτικές και απαιτητικές στην αναζήτηση συντρόφου.

Σύμφωνα με την κοινωνιοβιολογική ερμηνεία, αμφότεροι συμπληρώνονται σε επίπεδο πόρων και αγαθών, δηλαδή οι άνδρες προσφέρουν οικονομικό status και κοινωνικό γόητρο, αναζητώντας την ομορφιά. Οι γυναίκες αντιθέτως, προσφέρουν την ομορφιά και αναζητούν το οικονομικό status

Οι άνδρες βασίζονται στην εμφάνιση της γυναίκας για να υπολογίσουν τη γονιμότητα της, συνεπώς αναζητούν τις ιδιότητες εκείνες που επιδεικνύουν την ικανότητα της να αναπαράγει, δηλαδή τη νεότητα και την ομορφιά. Για αυτό, συνήθως προτιμούν γυναίκες νεότερες από τους ίδιους και εμφανίσιμες, ενώ επηρεάζονται περισσότερο συγκριτικά με τις γυναίκες από την τροποποίηση της εμφάνισης της συντρόφου τους και συνήθως προτιμούν γυναίκες με παρόμοιο ή χαμηλότερο κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο, στοιχείο που ενισχύει το κύρος τους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diatrofi

Αυτά που οι άνθρωποι τρώνε και ο τρόπος που παράγουν την τροφή τους, πρέπει να αλλάξουν δραστικά στο μέλλον, αν οι άνθρωποι θέλουν να είναι πιο υγιείς, αλλά και η Γη να μην υποφέρει μαζί τους

4