Αυτά τα είναι τα πιο συνηθισμένα - και επικίνδυνα - password του 2017

username

Μήπως ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείς είναι ίδιος με εκατομμυρίων άλλων χρηστών;

Παρότι τα σκάνδαλα με διαρροές πληροφοριών ολοένα και πληθαίνουν, περισσότεροι χρήστες από ποτέ επιμένουν να επιλέγουν password με βάση την... ευκολία και την ταχύτητα, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των δεδομένων τους.

Μια έρευνα που διεξήγαγαν από κοινού το Virginia Tech University και η εταιρεία κυβερνητικής ασφάλειας Dashlane έβαλε στο μικροσκόπιο 61 εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης που διέρρευσαν στο διαδίκτυο και αποκάλυψε τα πιο συνηθισμένα password της περασμένης χρονιάς.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, συναισθηματικά φορτισμένες εκφράσεις όπως «f*ckyou» και «iloveyou» επιλέγονται συχνά από χρήστες όταν αυτοί δημιουργούν προσωπικούς λογαριασμούς online.

Ομοίως, εξαιρετικά διαδεδομένη είναι η χρήση του κωδικού «qwerty» (τα πρώτα έξι γράμματα που βρίσκονται στην άκρα αριστερή μεριά της άνω γραμμής πλήκτρων του πληκτρολογίου) και του κωδικού «123456».

Αρκετοί χρήστες επιστρατεύουν τα μουσικά και κινηματογραφικά τους γούστα για βρουν ένα ευφάνταστο password, που τελικά μόνο πρωτότυπο δεν είναι. Μεταξύ των πιο συνηθισμένων κωδικών συναντάμε τα «starwars», «metallica», «spiderman» και «nirvana».

Την τιμητική τους έχουν επίσης διάσημες φίρμες, ποδοσφαιρικές ομάδες αλλά και μάρκες τροφίμων και ποτών, όπως «cocacola» και «snickers».

Δείτε παρακάτω τις λίστες με τα πιο συχνά passwords ανά κατηγορία

Συναισθήματα-βρισιές

1. iloveyou

2. f***you

3. a**hole

4. f*ckoff

5. iloveme

6. trustno1

7. beautiful

8. ihateyou

9. bullsh*t

10. lovelove

Φίρμες

1. myspace

2. mustang

3. linkedin

4. ferrari

5. playboy

6. mercedes

7. cocacola

8. snickers

9. corvette

10. skittles

Pop culture

1. superman

2. pokemon

3. slipknot

4. starwars

5. metallica

6. nirvana

7. blink182

8. spiderman

9. greenday

10. rocksta

Ομάδες ποδοσφαίρου

1. liverpool

2. chelsea

3. arsenal

4. barcelona

5. manchester

ΣΧΟΛΙΑ (2)

μ

γκυφτο εσυ τα ειναι ?

Κώστας

So what? Το κάθε σάιτ σου ζητάει password ακόμα και τα αδιάφορα σάιτ. Αλοίμονο αν βάζαμε σοβαρούς κωδικούς σε όλα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

santorini-krouz2

Επικαλείται έρευνα που έδειξε ότι οι εκπομπές αερίων βρέθηκαν να είναι έως και 17 φορές υψηλότερες σε σχέση με ό,τι θα περίμενε κανείς ακόμα και σε έναν πολυσύχναστο δρόμο με αυτοκίνητα

26
diskokili

Η αρχική αιτία της δισκοκήλης είναι η εκφύλιση του δίσκου, που σχεδόν πάντα προηγείται- Με την πάροδο της ηλικίας, ο πηκτοειδής πυρήνας χάνει την περιεκτικότητα του σε νερό και παύει να λειτουργεί ως ασυμπίεστο κολλοειδές