Αυτά τα είναι τα πιο συνηθισμένα - και επικίνδυνα - password του 2017

username

Μήπως ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείς είναι ίδιος με εκατομμυρίων άλλων χρηστών;

Παρότι τα σκάνδαλα με διαρροές πληροφοριών ολοένα και πληθαίνουν, περισσότεροι χρήστες από ποτέ επιμένουν να επιλέγουν password με βάση την... ευκολία και την ταχύτητα, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των δεδομένων τους.

Μια έρευνα που διεξήγαγαν από κοινού το Virginia Tech University και η εταιρεία κυβερνητικής ασφάλειας Dashlane έβαλε στο μικροσκόπιο 61 εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης που διέρρευσαν στο διαδίκτυο και αποκάλυψε τα πιο συνηθισμένα password της περασμένης χρονιάς.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, συναισθηματικά φορτισμένες εκφράσεις όπως «f*ckyou» και «iloveyou» επιλέγονται συχνά από χρήστες όταν αυτοί δημιουργούν προσωπικούς λογαριασμούς online.

Ομοίως, εξαιρετικά διαδεδομένη είναι η χρήση του κωδικού «qwerty» (τα πρώτα έξι γράμματα που βρίσκονται στην άκρα αριστερή μεριά της άνω γραμμής πλήκτρων του πληκτρολογίου) και του κωδικού «123456».

Αρκετοί χρήστες επιστρατεύουν τα μουσικά και κινηματογραφικά τους γούστα για βρουν ένα ευφάνταστο password, που τελικά μόνο πρωτότυπο δεν είναι. Μεταξύ των πιο συνηθισμένων κωδικών συναντάμε τα «starwars», «metallica», «spiderman» και «nirvana».

Την τιμητική τους έχουν επίσης διάσημες φίρμες, ποδοσφαιρικές ομάδες αλλά και μάρκες τροφίμων και ποτών, όπως «cocacola» και «snickers».

Δείτε παρακάτω τις λίστες με τα πιο συχνά passwords ανά κατηγορία

Συναισθήματα-βρισιές

1. iloveyou

2. f***you

3. a**hole

4. f*ckoff

5. iloveme

6. trustno1

7. beautiful

8. ihateyou

9. bullsh*t

10. lovelove

Φίρμες

1. myspace

2. mustang

3. linkedin

4. ferrari

5. playboy

6. mercedes

7. cocacola

8. snickers

9. corvette

10. skittles

Pop culture

1. superman

2. pokemon

3. slipknot

4. starwars

5. metallica

6. nirvana

7. blink182

8. spiderman

9. greenday

10. rocksta

Ομάδες ποδοσφαίρου

1. liverpool

2. chelsea

3. arsenal

4. barcelona

5. manchester

ΣΧΟΛΙΑ (2)

μ

γκυφτο εσυ τα ειναι ?

Κώστας

So what? Το κάθε σάιτ σου ζητάει password ακόμα και τα αδιάφορα σάιτ. Αλοίμονο αν βάζαμε σοβαρούς κωδικούς σε όλα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kardia

Η αθηρωμάτωση, δηλαδή η εναπόθεση λίπους στο εσωτερικό τοίχωμα των αρτηριών είναι μία νόσος της σύγχρονης εποχής ή μήπως τα ίχνη της είναι πολύ παλαιότερα; Νέα έρευνα σε μούμιες 4000 ετών δίνει την απάντηση

skylos

Η εναλλακτική κτηνιατρική αντιμετωπίζει τον κάθε ζωικό οργανισμό στο σύνολό του και σε βάθος χρόνου, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τα σωματικά συμπτώματα αλλά και στοιχεία που έχουν σχέση με την εν γένει συμπεριφορά του

alzh

Μια τεράστια ανακάλυψη στην έρευνα για τη νόσο Αλτσχάιμερ φαίνεται πως έκαναν οι επιστήμονες, δημιουργώντας ένα «ηλεκτρομαγνητικό κράνος» που μπορεί να αποκαταστήσει, πρόσκαιρα προς το παρόν, τη λειτουργία του εγκεφάλου