«Superpath»: Έλληνας χειρουργός φέρνει επαναστατική χειρουργική μέθοδο στη χώρα μας

«Superpath»: Έλληνας χειρουργός φέρνει επαναστατική χειρουργική μέθοδο στη χώρα μας

Μια τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας ισχίου (τώρα και στην Ελλάδα)

surgeryisnta
Μία νέα ελάχιστης επεμβατικότητας χειρουργική τεχνική για την ολική αρθροπλαστική του ισχίου, με την διατήρηση ανέπαφων όλων των μυών και τενόντων, τα οποία παραδοσιακά κόβονταν με την κλασική χειρουργική επέμβαση, υπόσχεται γρηγορότερη αποκατάσταση του ασθενή, λιγότερο πόνο και μείωση πολλών από τις πιθανές χειρουργικές επιπλοκές.

«Με την τεχνική Superpath κανένας μυς δεν κόβεται ή αποκολλάται από το οστό του μηριαίου παρά μόνο απωθείται για τη δημιουργία ενός μικρού “παραθύρου” από όπου αντικαθίσταται η άρθρωση του ισχίου. Είναι σαν να χτίζεται ένα καράβι μέσα σε ένα μπουκάλι», εξηγεί ο Κωνσταντίνος Σαράντος, σύμβουλος – διευθυντής Ορθοπεδικός Χειρουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Coventry and Warwickshire στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μέθοδος παρουσιάστηκε τέλη Νοεμβρίου, από τον κ. Σαράντο, σε σεμινάριο για τις «Νεώτερες εξελίξεις στις ολικές αρθροπλαστικές του ισχίου» που διοργάνωσε η Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Είναι επίσημος εκπαιδευτής – της τεχνικής “Superpath” – στην Ευρώπη κι έχει εκπαιδεύσει σε 12 εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω από 100 χειρουργούς από την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, την Ασία και την Αφρική.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης