
5 τρόποι να βρούμε την ευτυχία μετά τα 50, σύμφωνα με μια ψυχολόγο
Η ευημερία δεν είναι ένα σημείο στο οποίο φτάνουμε μία και μοναδική φορά, αλλά με συνεχή εξέλιξη και ενδοσκόπηση. Μια ψυχολόγος μας βοηθά να τη βρούμε στη μέση ηλικία

Όταν πια τα παιδιά μας έχουν ενηλικιωθεί, είναι πιθανό να χαθούμε μέσα στο στρες και τις νέες προκλήσεις της ζωής. Ή να σκεφτούμε ότι, εφόσον τα κοινωνικά ορόσημα της ζωής έχουν κατακτηθεί, η ζωή μας δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα και απλώς οι μέρες περνάνε χωρίς κάποιο ενδιαφέρον. Αυτό είναι το σημείο, σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο, Δρα Beth Kurland Ph.D, που μας δίνεται η ευκαιρία να αναζητήσουμε τις εσωτερικές μας ποιότητες.
Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάμε το νευρικό μας σύστημα να αναγεννηθεί και δημιουργούμε τις συνθήκες για να ευδοκιμήσουμε. Γιατί η ευημερία δεν είναι ένα σημείο στο οποίο φτάνουμε μία και μοναδική φορά, αλλά μια συνεχής πρακτική σύνδεσης με τις εσωτερικές ιδιότητες που την υποστηρίζουν. Με άρθρο της στο Psychology Today, προτείνει πέντε τρόπους για να το πετύχουμε.
Μην ξεχνάτε την αξία του παιχνιδιού
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr