Κόπωση: Έξι λόγοι που αισθάνεστε διαρκώς κουρασμένοι – Τι να προσέξετε

Κόπωση: Έξι λόγοι που αισθάνεστε διαρκώς κουρασμένοι – Τι να προσέξετε

Τα κακά νέα είναι ότι η διαρκής κόπωση ενδέχεται να οφείλεται σε πολλούς διαφορετικούς λόγους, που πρέπει να διερευνήσετε. Τα καλά νέα είναι ότι, τους περισσότερους από αυτούς, είναι στο χέρι σας να τους αλλάξετε

tired
Δεν είναι ιδέα σας. Πράγματι, νιώθετε ότι αντιμετωπίζετε μια διαρκή αίσθηση κόπωσης, ανεξάρτητα από το πόσο κουραστική ήταν όντως η κάθε ημέρα. Μπορεί να μην έχετε καταφέρει να εξηγήσετε πού οφείλεται αυτή η διαρκής αίσθηση κόπωσης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ωστόσο, υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις, που ενδεχομένως δεν έχετε σκεφτεί.

Οι καθημερινές συνήθειες παίζουν σημαντικό ρόλο. «Υπάρχουν τρεις βασικοί πυλώνες υγείας: Ύπνος, διατροφή και άσκηση», λέει ο Theodore Friedman, MD, PhD, από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Επιστήμης Charles R. Drew στο Λος Άντζελες. «Αν δεν κοιμάστε καλά, είναι δύσκολο να τρώτε καλά και να ασκείστε αρκετά και το αντίστροφο. Είναι όλα αλληλοεξαρτώμενα», προσθέτει.

Οι ενήλικες χρειάζονται 7-9 ώρες ύπνου και επωφελούνται από μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη και από μερικά λεπτά σωματικής άσκησης καθημερινά. Εάν ακολουθείτε ένα υγιεινό μοτίβο ζωής και εξακολουθείτε να αισθάνεστε κόπωση, αναζητήστε τα πιθανά αίτια ανάμεσα σε αυτούς τους έξι παράγοντες:






Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης