Μακροζωία: Η βιώσιμη διατροφή που μειώνει κατά 25% τον κίνδυνο θανάτου
Νέα έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η βιώσιμη διατροφή δεν προστατεύει μόνο το περιβάλλον, αλλά και την υγεία μειώνοντας τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου
Βίκυ Βενιού
Η υιοθέτηση μιας διατροφής φιλικής προς τον πλανήτη δεν είναι ευεργετική μόνο για τον πλανήτη, αλλά θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ζήσετε πιο υγιή και πιο μακρά ζωή, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μια ομάδα επιστημόνων διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν μια περιβαλλοντικά βιώσιμη διατροφή αντιμετωπίζουν 25% μειωμένο κίνδυνο θανάτου. Τα νέα ευρήματα παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής NUTRITION 2023, στη Βοστώνη.
Η μελέτη βασίστηκε σε προγενέστερη έρευνα, που συμπέρανε ότι τρόφιμα που προστατεύουν το περιβάλλον είναι ταυτόχρονα ωφέλιμα για την υγεία (δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, μη αμυλούχα λαχανικά, ξηροί καρποί, ακόρεστα έλαια και άλλα), αλλά και το αντίστροφο, δηλαδή τροφές επιβλαβείς για το περιβάλλον επηρεάζουν επίσης αρνητικά τον οργανισμό (αυγά, κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα και άλλα).
Έκφραση αγάπης και λόγος απόλαυσης, αναπόσπαστο κομμάτι των γαστρονομικών εθίμων που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, τα σοκολατένια αυγά είναι σημείο αναφοράς για το Πάσχα.
Θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις αυξημένες ανάγκες του για επικοινωνία και αλληλεπίδραση, τα νέα προγράμματα Nova Family προσφέρουν ένα απόλυτα μοντέρνο σχήμα κινητής τηλεφωνίας που εξοικονομεί χρήμα, χρόνο και ενισχύει την οικογενειακή συνδεσιμότητα.