Ζευγάρια: Ο ένας στους τρεις φεύγει κάθε βράδυ από την κρεβατοκάμαρα - Αυτός είναι ο λόγος

Ζευγάρια: Ο ένας στους τρεις φεύγει κάθε βράδυ από την κρεβατοκάμαρα - Αυτός είναι ο λόγος

Μπορεί η εγκατάλειψη της κρεβατοκάμαρας να αποσκοπεί στην προστασία της σχέσης; Έρευνα απαντά γιατί ένας στους τρεις επιλέγει να μένει μόνος το βράδυ

woman_sleep
Το κρεβάτι τους είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν ένας στους τρεις για να εξασφαλίσουν έναν επαρκή, ποιοτικό ύπνο, σύμφωνα με μελέτη της Αμερικανικής Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου . Το «διαζύγιο ύπνου» ή “sleep divorce” θα αποτελέσει λύση για την προστασία της πολύτιμης ξεκούρασης από το ροχαλητό, τις στροφές δίκην σβούρας και κάθε άλλη συνήθεια των συντρόφων μπορεί να τη διαταράξει. Θα προφυλάξει ωστόσο και την ίδια τη σχέση.

«Γνωρίζουμε ότι ο κακός ύπνος μπορεί να χαλάσει τη διάθεση και όσοι τον στερούνται έχουν περισσότερες πιθανότητες για καυγάδες με τους συντρόφους τους. Πολύ πιθανώς να αρχίσει μια δυσανασχέτηση προς τον σύντροφο που χαλά τον ύπνο, η οποία με τη σειρά της μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις» δήλωσε η Δρ Seema Khosla, πνευμονολόγος και εκπρόσωπος της Ακαδημίας. «Ο καλός ύπνος είναι σημαντικός τόσο για την υγεία όσο και για την ευτυχία, οπότε δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι ορισμένα ζευγάρια επιλέγουν να κοιμούνται χωριστά για τη συνολική τους ευημερία».

 Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης