HIV/AIDS: Καθυστερεί το Εθνικό Μητρώο Ασθενών – Πότε θα λειτουργήσει

HIV/AIDS: Καθυστερεί το Εθνικό Μητρώο Ασθενών – Πότε θα λειτουργήσει

Οι αλλαγές σχετικά με τη συνταγογράφηση και τη χορήγηση αντιρετροϊκής αγωγής για τα άτομα που ζουν με HIV, όπως αναφέρει νέα Υπουργική Απόφαση, δεν θα εφαρμοστούν στις 15 Μαρτίου

HIV3
Σε «γεφύρι της Άρτας» δείχνει να εξελίσσεται η νομοθετημένη υπόσχεση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Ασθενών με HIV λοίμωξη και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των φαρμάκων και εξετάσεων για τους εν λόγω πολίτες, αφού ακολούθησε και νέα απόφαση με την οποία και μετατέθηκε η ημερομηνία εφαρμογής. Έτσι οι σημαντικές αυτές αλλαγές για τα άτομα που ζουν με HIV, όπως αναφέρει και νέα Υπουργική Απόφαση, δεν θα εφαρμοστούν στις 15 Μαρτίου, αλλά στις 5 Απριλίου!

Πρόκειται για την τρίτη ημερομηνία επικείμενης εφαρμογής της συγκεκριμένης απόφασης, η οποία εκδόθηκε το τέλος Νοεμβρίου και συνδυάστηκε με την Παγκόσμια Ημέρας για το AIDS. Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικά τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει και σχετικά με την χορήγηση της προφυλακτικής αγωγής κατά της λοίμωξης (PrEP) η οποία βέβαια δεν έχει ακόμη θεσμοθετηθεί. Αν και υπήρχε από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας η διάθεση και αυτή η διαδικασία για πρόληψη ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσης στον ιό ακόμη και πριν το τέλος του 2022, τελικά δεν έχει αποφασιστεί τίποτα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης