Ο ψυχολογικός παράγοντας που διασώζει από χρόνιες νόσους τις 50αρες

Ο ψυχολογικός παράγοντας που διασώζει από χρόνιες νόσους τις 50αρες

Ίσως τελικά το μυστικό για να ζήσουμε πολλά και καλά χρόνια κρύβεται στους άλλους ανθρώπους - Δείτε τι διαπιστώνει νέα μελέτη για το ρόλο των κοινωνικών σχέσεων στην υγεία

friends
Αμέτρητες είναι πλέον οι μελέτες που αναδεικνύουν τον ρόλο της διατροφής ή της σωματικής άσκησης στην εξασφάλιση μιας υγιούς ζωής. Ολοένα και περισσότερα ερευνητικά δεδομένα, όμως, έρχονται πλέον να υπογραμμίσουν ότι δεν είναι μόνο αυτές οι συνήθειες που θα μας κρατήσουν υγιείς μέχρι τα βαθιά γεράματα. Νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο General Psychiatry, αναδεικνύει τη σημασία ενός ψυχολογικού παράγοντα στην αποφυγή σοβαρών κινδύνων υγείας και αυτός δεν είναι άλλος από τις κοινωνικές σχέσεις.

Οι οικογενειακές, φιλικές και επαγγελματικές μας σχέσεις φαίνεται πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην υγεία των μεσηλίκων και ηλικιωμένων γυναικών, απομακρύνοντάς τις από τον κίνδυνο συσσώρευσης πολλαπλών μακροχρόνιων παθήσεων. Ολοένα και περισσότερα επιστημονικά στοιχεία αναδεικνύουν την αλληλεξάρτηση μεταξύ ψυχικής και σωματικής υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης