Απεικονιστικές εξετάσεις: Πότε και πώς τα συμβόλαια καλύπτουν το υψηλό κόστος τους

Απεικονιστικές εξετάσεις: Πότε και πώς τα συμβόλαια καλύπτουν το υψηλό κόστος τους

Εξετάσεις όπως αξονικές ή μαγνητικές τομογραφίες συνοδεύονται από μεγάλο κόστος και η ολική ή μερική κάλυψή τους μέσω ενός συμβολαίου υγείας θα έδινε σημαντική ανακούφιση. Ενημερωθείτε για το τι ισχύει σχετικά με κάθε περίπτωση

230104155235_scan_aksoniki_magnitiki_pet_mri
Οι απεικονιστικές εξετάσεις, ένας σταθμός στην ιατρική, αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την ανίχνευση προβλημάτων υγείας, τη διάγνωση ασθενειών, την παρακολούθηση υφιστάμενων καταστάσεων (π.χ. μια πάθηση, εγκυμοσύνη κ.α.) ή την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας διαφόρων θεραπειών. Άλλοτε πάλι διενεργούνται προληπτικά, όπως η μαστογραφία στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού ή το σκορ ασβεστίου για την εκτίμηση της αθηρωματικής πλάκας και του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Η ακτινογραφία, η ακτινοσκόπηση, η αξονική και μαγνητική τομογραφία, τα υπερηχογραφήματα, το σπινθηρογράφημα και η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων (PET) από την πυρηνική ιατρική είναι κάποιες από τις συχνότερες απεικονιστικές εξετάσεις που, λόγω του υψηλού κόστους τους, εύλογα γεννούν το ερώτημα σε πολλούς που έχουν -ή επιθυμούν να αποκτήσουν κάποιο συμβόλαιο νοσοκομειακής ή/και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης- για το πώς και αν καλυφθεί η δαπάνη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης