Τι να κάνετε μετά από κάθε γεύμα για να μην ανεβεί το σάκχαρό σας

Τι να κάνετε μετά από κάθε γεύμα για να μην ανεβεί το σάκχαρό σας

Ο τρόπος για να διατηρήσετε σε καλά επίπεδα το σάκχαρο ακόμα και μετά από ανθυγιεινά γεύματα, είναι απλός και απαιτεί μόλις 10 λεπτά

220705201022_couple_friends_dance
Αν σας ζητήσει κάποιος έναν χορό αμέσως μετά το γεύμα ή το δείπνο, ίσως να μην έχει «πονηρούς» σκοπούς αλλά να ενδιαφέρεται απλώς για την υγεία σας. Καίτοι παράδοξο, λίγη κίνηση μετά την κατανάλωση του (όχι απαραιτήρως υγιεινού) φαγητού μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σαχκάρου στο αίμα, συμβουλεύει η βιοχημικός Jessie Inchauspe.

Σύμφωνα με τις ακριβείς οδηγίες, μετά την ολοκλήρωση του γεύματος θα πρέπει να κινήσουμε τους μύες μας για δέκα λεπτά. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να πιάσει κανείς τα βάρη ή να επιδοθεί σε ένα έντονο πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής. Κάθε δραστηριότητα που απαιτεί κίνηση του σώματος εξυπηρετεί το σκοπό, από έναν περίπατο μετά το φαγητό και την καθαριότητα του σπιτιού έως το παιχνίδι με τα παιδιά και χορός. «Μέσα σε μία ώρα από την κατανάλωση του γεύματος, σηκωθείτε και κάντε μια βόλτα ή χορέψετε τα αγαπημένα σας τραγούδια, βγάλτε βόλτα το σκύλο, πλύνετε τα πιάτα, βάλτε πλυντήριο… Χρησιμοποιήστε τους μύες σας όπως θέλετε», αναφέρει η Δρ Inchauspe.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης