Πανδημία: Πόσο αύξησε τη μοναξιά σε όλο τον κόσμο

Πανδημία: Πόσο αύξησε τη μοναξιά σε όλο τον κόσμο

Τα αισθήματα της αβεβαιότητας και του άγχους επιδεινώθηκαν στα χρόνια της πανδημίας, αυξήθηκε όμως αντιστοίχως και το αίσθημα της μοναξιάς; Ερευνητική ανασκόπηση διερευνά το πραγματικό μέγεθος της πανδημικής απομόνωσης

220510124147_monaxia__1_
Λιγότεροι απ’ όσο πιστεύαμε ήταν όσοι συνολικά ένιωσαν μόνοι κατά την περίοδο των περιορισμών για τη διασπορά του κορωνοϊού, σύμφωνα με νεότερη μελέτη του American Psychological Association που δημοσιεύτηκε στο American Psychologist. Παρόλο όμως που η αύξηση των μοναχικών ατόμων ήταν μικρή, το αίσθημα της μοναξιάς θα μπορούσε να επηρεάσει μακροπρόθεσμα τη σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων, καθώς και τη μακροζωία και την ευεξία.

«Δεδομένων των μικρών μεγεθών, οι τρομερές προειδοποιήσεις για μια «πανδημία μοναξιάς» μπορεί να είναι υπερβολικές. Ωστόσο, καθώς η μοναξιά συνιστά κίνδυνο για πρόωρο θάνατο και επιδείνωση της ψυχικής και σωματικής υγείας, θα πρέπει να παρακολουθείται στενά» επισημαίνει σχετικά η συγγραφέας της μελέτης, δρ. Mareike Ernst, από το Johannes Gutenberg- Πανεπιστήμιο Mainz στη Γερμανία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης