Αλλαγή ώρας: Γιατί μας κάνει καλό – Πώς ωφελεί την ψυχική υγεία

Αλλαγή ώρας: Γιατί μας κάνει καλό – Πώς ωφελεί την ψυχική υγεία

Με την αλλαγή της ώρας η μέρα μεγάλωσε και αυτό έχει πολλαπλά ευεργετικά οφέλη για την ψυχική διάθεση και την ευεξία μας. Ας τα δούμε

220329144318_ilios-eutuxia
Σε πολλές χώρες του βόρειου ημισφαιρίου, οι άνθρωποι έχουν ήδη ρυθμίσει τα ρολόγια τους μία ώρα μπροστά και πλέον απολαμβάνουν μία επιπλέον ώρα φωτός τα απογεύματα. Καθώς μάλιστα και ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο ζεστός, η ευχάριστη αίσθηση πως πλησιάζει το καλοκαίρι γίνεται ολοένα και πιο έντονη.

Η αξία του ηλιακού φωτός στη ζωή μας είναι ιδιαίτερα σημαντική μιας και το επιπλέον φως της ημέρας μπορεί να βελτιώσει την υγεία και ευεξία μας.

Όπως τονίζουν οι συγγραφείς του άρθρου στο The conversation, Anne Fothergill, επίκουρη καθηγήτρια Ψυχικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο του South Wales και ο Shaun Hough, επίκουρος καθηγητής ψυχικής υγείας στο Πανεπιστήμιο του South Wales, όταν το ηλιακό φως χτυπά μία συγκεκριμένη περιοχή του αμφιβληστροειδούς στα μάτια μας, προκαλείται η απελευθέρωση της σεροτονίνης, της χημικής ουσίας που προκαλεί ευεξία, στον εγκέφαλο, ενώ η αύξηση της συνδέεται με ανεβασμένα επίπεδα διάθεσης.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης