Η επιδημία που «κρατά» 40 χρόνια και έχει στοιχίσει 36.3 εκατομμύρια ζωές

Η επιδημία που «κρατά» 40 χρόνια και έχει στοιχίσει 36.3 εκατομμύρια ζωές

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ανακάλυψη του ιού HIV με την Επιστήμη να έχει κάνει άλματα στη θεραπευτική αντιμετώπισή του. Παρόλα αυτά η ανθρωπότητα απέχει από το στόχο της εξάλειψής του έως το 2030

211130183027_HIV_AIDS_People-1280x720
Μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας παραμένει ο ιός HIV παγκοσμίως καθώς αφορά έμμεσα ή άμεσα εκατομμύρια άτομα. Μπορεί τις τελευταίες δεκαετίες να έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος αλλά σημαντικοί στόχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δεν έχουν ακόμα επιτευχθεί.

Οι διακρίσεις, η ανισότητα και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι μεταξύ των «αποτυχιών» που επέτρεψαν στον HIV να γίνει και να παραμείνει παγκόσμια κρίση υγείας. Τώρα, η λοίμωξη COVID-19 επιδεινώνει την κατάσταση καθιστώντας τη ζωή πολλών ανθρώπων που ζουν με τον ιό πιο δύσκολη.

Ο ΠΟΥ επέλεξε ως φετινό κεντρικό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου) το σύνθημα «Βάλτε τέλος στις Ανισότητες. Βάλτε τέλος στο AIDS», με έμφαση στα άτομα που έχουν μείνει πίσω ως προς την πρόσβαση στις θεραπείες και τη φροντίδα υγείας.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης