Το λέιζερ που βάζει τέλος στη φλεβική ανεπάρκεια

Το λέιζερ που βάζει τέλος στη φλεβική ανεπάρκεια

Ο κ. Νίκος Παρασκευάς, Αγγειοχειρουργός, Διευθυντής στη Β’ Αγγειοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ και Υπεύθυνος Ιατρείου Αγγειακών Δυσπλασιών στο Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ εξηγεί τη διαδικασία της ενδοφλεβικής θεραπείας με Laser και παρουσιάζει τα οφέλη της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της φλεβικής ανεπάρκειας των κάτω άκρων

190327123350_podia_fternes
H φλεβική ανεπάρκεια είναι μια πολύ συχνή πάθηση που οφείλεται στην αδυναμία των φλεβών να επιστρέψουν το αίμα από τα πόδια προς την καρδιά. Η αίσθηση πόνου και βάρους στα πόδια, οι καυσαλγίες, τα οιδήματα, οι κράμπες και η παρουσία αντιαισθητικών κιρσών αποτελούν τις συνηθέστερες εκδηλώσεις της δυσλειτουργίας του επιφανειακού φλεβικού δικτύου.

Εάν η νόσος αυτή δεν διαγνωστεί εγκαίρως και δεν αντιμετωπιστεί από εξειδικευμένο ιατρό, μπορεί οδηγήσει σε σοβαρότερες επιπλοκές: δερματικές αλλοιώσεις, αποχρωματισμούς, φλεβικά έλκη, αιμορραγίες και τέλος θρομβώσεις των επιπολής αλλά ακόμη και εν τω βάθει φλεβών.

Η ενδοφλεβική θεραπεία με Laser (Endo Venous Laser Ablation – EVLA) ξεκίνησε από το 1999 ως εναλλακτική της κλασσικής χειρουργικής επέμβασης (stripping) μόνο για επιλεγμένες περιπτώσεις στα βασικά φλεβικά επιπολής στελέχη (δηλαδή της μείζονος και αργότερα της ελάσσονος σαφηνούς φλέβας) ως μια αναίμακτη, λιγότερο επεμβατική θεραπευτική λύση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης