Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι νοσούν σοβαρά – Ο ρόλος της μύτης

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι νοσούν σοβαρά – Ο ρόλος της μύτης

Οι άνθρωποι που αναπτύσσουν σοβαρή COVID-19 έχουν αξιοσημείωτα χαμηλή αντιική απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στη ρινοφαρυγγική κοιλότητα, υποστηρίζει νέα μελέτη. Τι παρατήρησαν οι ειδικοί

200702165905_coronavirus534
Η πρώτη έκθεση του οργανισμού στον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί την COVID-19, συμβαίνει μέσω της ρινοφαρυγγικής κοιλότητας. Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Cell, λοιπόν, υποδεικνύει ότι η πρώτη απόκριση σε αυτή την «εισβολή» προσδιορίζει ποιος θα αναπτύξει σοβαρή νόσο και ποιος θα περάσει ήπια τη λοίμωξη ή χωρίς καθόλου συμπτώματα.

Βασιζόμενη σε εργασία που δημοσιεύθηκε πέρσι, όπου εντοπίστηκαν τα ευάλωτα στον κορωνοϊό κύτταρα, μια ομάδα επιστημόνων από το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, το MIT και το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Mississippi χαρτογράφησαν αναλυτικά τη λοίμωξη από τον SARS-CoV-2 στη ρινοφαρυγγική κοιλότητα. Συγκεκριμένα, συγκέντρωσαν επιχρίσματα από τη ρινική κοιλότητα 35 ενηλίκων με COVID-19, κάποιοι από τους οποίους είχαν ήπια συμπτώματα ενώ άλλοι ήταν νοσούσαν σοβαρά. Επίσης, πήραν δείγματα από 17 άτομα ελέγχου και έξι ασθενείς, οι οποίοι είχαν διασωληνωθεί χωρίς, όμως, να πάσχουν από COVID-19.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης