Η μεγάλη ανησυχία από την οποία γλιτώνουν όσοι έχουν ιδιωτική ασφάλιση

Η μεγάλη ανησυχία από την οποία γλιτώνουν όσοι έχουν ιδιωτική ασφάλιση

Μεγάλη μερίδα των Ελλήνων εξακολουθεί να φοβάται ένα απροσδόκητο «λουκέτο» ασφαλιστικής εταιρείας, που θα τους αφήσει ξεκρέμαστους. Δείτε γιατί σήμερα οι καταναλωτές είναι επαρκώς προστατευμένοι και δεν υπάρχει λόγος να έχουν αυτό τον φόβο

asfalisi_2a-1280x720
Ένα νέο… κανόνι, τύπου «Ασπίδας», που άφησε ξεκρέμαστους πολλούς ασφαλισμένους εξακολουθεί να φοβάται μεγάλη μερίδα των Ελλήνων, παρά το γεγονός ότι η ασφαλιστική αγορά είναι από τους πιο αυστηρά εποπτευόμενους κλάδους της οικονομίας, ενώ διαθέτει και υπερεπάρκεια κεφαλαίων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο κλάδος ελέγχεται με βάση την αυστηρή ευρωπαϊκή νομοθεσία που ονομάζεται Solvency II και διασφαλίζει τη φερεγγυότητα των ασφαλιστικών εταιριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης, με σκοπό την προσαρμογή της στο υφιστάμενο οικονομικό περιβάλλον. «Οι αλλαγές δεν διαφαίνονται επαναστατικές, εν τούτοις η σημασία τους για την προστασία των καταναλωτών και τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας δεν πρέπει να υποτιμηθεί», σχολιάζουν χαρακτηριστικά στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) και συνεχίζουν: «Μεταξύ των σημαντικότερων αναθεωρήσεων εντάσσονται οι προτάσεις για την εισαγωγή πλαισίου μακροπροληπτικής εποπτείας και εναρμονισμένου πλαισίου ανάκαμψης και εξυγίανσης ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Επίσης, προτείνεται η εναρμόνιση, σε έναν πρώτο βαθμό, των εθνικών θεσμικών πλαισίων λειτουργίας των Εγγυητικών Συστημάτων, με στόχο την ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών σε περίπτωση πτώχευσης ασφαλιστικών επιχειρήσεων με διασυνοριακές επιπτώσεις».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης