Τρία σημάδια που αποκαλύπτουν ότι αυτή η σχέση είναι τοξική

Τρία σημάδια που αποκαλύπτουν ότι αυτή η σχέση είναι τοξική

Υπάρχουν τρεις συμπεριφορές που μπορούν να σκοτώσουν μια ερωτική σχέση. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά σημάδια στην επαφή ενός ζευγαριού που δείχνουν ότι η σχέση τους είναι τοξική και θα πρέπει είτε να εξελιχθεί είτε να διακοπεί

210614142238_couple-1280x720
Ο τρόπος που σκεφτόμαστε επηρεάζει το πώς αισθανόμαστε κι αυτό με τη σειρά του καθοδηγεί τις συμπεριφορές μας. Όταν βιώνουμε ένα μοτίβο τοξικών σκέψεων, συναισθημάτων και συμπεριφορών μπαίνουμε στη λογική και την ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων που αισθάνονται ανικανοποίητοι -ακόμα και συναισθηματικά παραμελημένοι ή κακοποιημένοι– στις προσωπικές τους σχέσεις.

«Μάς φαίνεται ότι όπου κι αν στραφούμε, βλέπουμε και ακούμε για ανθρώπους δυστυχείς και πληγωμένους συναισθηματικά -και σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετά σοβαρά- κατά την αναζήτηση της αγάπης», εξηγεί ο ψυχολόγος Jeffrey Bernstein, Ph.D. ο οποίος διεξήγαγε σχετική ανάλυση και προσθέτει:

«Αν, μάλιστα, οι τοξικές σκέψεις μετατραπούν και σε τοξικές σχέσεις, ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος από τον οποίο δύσκολα βγαίνει κανείς». Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να γνωρίζει τρία χαρακτηριστικά σημάδια:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης