Έμφραγμα: Τα «αθώα» ροφήματα που απογειώνουν τον κίνδυνο

Έμφραγμα: Τα «αθώα» ροφήματα που απογειώνουν τον κίνδυνο

Εξίσου ανθυγιεινά με τα σακχαρούχα ποτά φαίνεται πως είναι τα ροφήματα με τεχνητά γλυκαντικά, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη που τα συσχετίζει με υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

190916145220_sugar_drink-1280x720
Τα σακχαρούχα ποτά και τα ροφήματα με τεχνητά γλυκαντικά σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American College of Cardiology.

Η έρευνα έδειξε ότι η διατροπφή με ροφήματα με ζάχαρη μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην καρδιομεταβολική υγεία. Τα ροφήματα με τεχνητά γλυκαντικά έχουν προταθεί ως πιο υγιεινή εναλλακτική επιλογή, ωστόσο οι επιδράσεις τους στην καρδιαγγειακή υγεία δεν είναι απόλυτα γνωστές. Στην εργασία αυτή, λοιπόν, οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από την γαλλική κοόρτη NutriNet-Santé για να διερευνήσουν τη σχέση ανάμεσα στον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και την κατανάλωση σακχαρούχων ποτών και ροφημάτων με τεχνητά γλυκαντικά.

Διαβάστε περισσότερο στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης