«Άδειες» θερμίδες: Από ποια τρόφιμα τις προσλαμβάνουν τα παιδιά

«Άδειες» θερμίδες: Από ποια τρόφιμα τις προσλαμβάνουν τα παιδιά

Γονείς προσοχή! Δεν είναι ούτε τα μπισκότα ούτε οι πατάτες τηγανιτές, αλλά τα αναψυκτικά και τα ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη (γάλα κακάο, χυμοί κ.λπ.) οι κύριοι ένοχοι που παρέχουν στα παιδιά «άδειες» ή «άχρηστες» θερμίδες

200602180620_drinks-supermarket-cans-beverage-3008
Παιδιά και έφηβοι εξακολουθούν να λαμβάνουν πολλές άχρηστες θερμίδες, κυρίως από ζαχαρούχα ροφήματα, αναψυκτικά, γλυκά και πίτσα (σάκχαρα, λίπη, πολλοί υδατάνθρακες), σύμφωνα με μια εκτεταμένη αμερικανική μελέτη που έγινε τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, τα παιδιά στις ΗΠΑ λαμβάνουν λιγότερες άχρηστες θερμίδες, σε σύγκριση με μια δεκαετία πριν και αυτό είναι είδηση. Τα κακά νέα είναι ότι αυτές οι θερμίδες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τέταρτο των συνολικών θερμίδων που λαμβάνουν τα παιδιά.

Ένα σημαντικό διατροφικό ζήτημα είναι η ζάχαρη που περιέχεται σε ροφήματα, από σοκολατούχο γάλα, μέχρι χυμούς. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, η μελέτη διαπίστωσε ότι τα αναψυκτικά αποτελούν κύρια πηγή ζάχαρης, ενώ τρόφιμα όπως τα μπισκότα, τα κέικ και η πίτσα παρέχουν μεγάλο μέρος της συνολικής ημερήσια πρόσληψης ζάχαρης, καθώς και στερεά λίπη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης