Γαλλία, κορωνοϊός: Υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε 24 ώρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Γαλλία, κορωνοϊός: Υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε 24 ώρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Από τα 38 κρούσματα, δύο άνθρωποι πέθαναν από τότε που ο ιός έφτασε στη Γαλλία

coronavirus
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον κορωνοϊό στη Γαλλία υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε 24 ώρες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, καθώς ο απολογισμός ανερχόταν στις 19.00 τοπική ώρα σε 38 κρούσματα, έναντι 18 που ήταν χθες, Τετάρτη.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σημείωσε «αισθητή αύξηση» σήμερα, τόνισε, η οποία οφείλεται στον εντοπισμό των λεγόμενων «ατόμων επαφής» που συνδέονται με προηγούμενα γνωστά κρούσματα, και πρόσθεσε ότι η Γαλλία είναι «έτοιμη» για επιδημία.

Αρκετές έρευνες που «συνεχίζουν να είναι σε εξέλιξη μπορούν να εξελίξουν αυτό τον απολογισμό», πρόσθεσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου διευκρινίζοντας ότι ανάμεσα στα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν υπάρχει «μια ομάδα 12 κρουσμάτων» που είχε σχέση με δύο ασθενείς που ταυτοποιήθηκαν την Τετάρτη στην περιοχή Ουάζ, όχι μακριά από το Παρίσι.

Ο διευθυντής του υπουργείου Υγείας Ζερόμ Σαλομόν δήλωσε αργότερα ότι από τα 38 κρούσματα, δύο άνθρωποι πέθαναν από τότε που ο ιός έφτασε στη Γαλλία, στις 24 Ιανουαρίου, 12 θεραπεύτηκαν και 24 νοσηλεύονται, δύο εκ των οποίων είναι σε «σοβαρή κατάσταση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης