Ταϊλάνδη: Στρατιώτης σε αμόκ σκότωσε τουλάχιστον 20 ανθρώπους - Κρατάει ομήρους σε εμπορικό

Ταϊλάνδη: Στρατιώτης σε αμόκ σκότωσε τουλάχιστον 20 ανθρώπους - Κρατάει ομήρους σε εμπορικό

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης υπάρχουν και 14 τραυματίες - Πληροφορίες αναφέρουν ότι κρατάει 16 ομήρους σε εμπορικό κέντρο  - Ο στρατιώτης μετέδωσε την επίθεσή του μέσω Facebook - Πληροφορίες αναφέρουν πως όλα ξεκίνησαν από καυγά για την αγοραπωλησία εκτάσεων γης

korat
Μακελειό το Σάββατο στην Ταϊλάνδη με έναν στρατιώτη να ανοίγει πυρ και να σκοτώνει τουλάχιστον 20 ανθρώπους.

Ιστοσελίδες της Ταϊλάνδης μεταδίδουν ότι ο στρατιώτης αρχικά πυροβόλησε και σκότωσε έναν αξιωματικό και δύο άλλους ανθρώπους σε στρατόπεδο πριν να διαφύγει με ένα κλεμμένο Χάμβι. Η τοπική αστυνομία ανέφερε πως αρχικά βρισκόταν σε ένα σπίτι και σκότωσε δυο ανθρώπους, πριν πάει στην αποθήκη όπλων της στατιωτικής βάσης, όπου σκότωσε κι άλλους. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο στρατιώτης άνοιξε πυρ και ενώ κατευθυνόταν σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή Μουάνγκ της πόλης Κοράτ (Νακόν Ρατσασίμα), 155 μίλια βορειοανατολικά της Μπανγκόκ.

Δείτε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που φέρεται να δείχνει τον δράστη να προχωρά μέσα στο εμπορικό κέντρο



Στους 17 οι νεκροί

Κλείσιμο
Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση του ένοπλου στρατιώτη έχει αυξηθεί στους 20, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή από τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης, την οποία επικαλούνται οι τοπικές εφημερίδες. Σύμφωνα με την εφημερίδα “The Bangkok Times” υπάρχουν 20 νεκροί και πολλοί τραυματίες.” 

 


«Ο δράστης χρησιμοποίησε ένα πυροβόλο όπλο και πυροβόλησε αθώα θύματα που είχαν ως αποτέλεσμα πολλούς τραυματίες και νεκρούς», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τον αριθμό των νεκρών, η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή» πρόσθεσε.

Ένας αστυνομικός ανέφερε ότι ο στρατιώτης είχε εμπλακεί σε καυγά για μια συμφωνία γύρω από εκτάσεις γης και στη συνέχεια πυροβόλησε δύο ανθρώπους που συμμετείχαν στο επεισόδιο, έναν άλλο στρατιώτης και μια γυναίκα.

Ο στρατιώτης φέρεται να μετέδωσε τις πράξεις του μέσω του Facebook ενώ πιστεύεται ότι έχει τραβήξει και μια selfie με το όπλο του, την οποία συνόδευε με το μήνυμα: «ο θάνατος είναι αναπόφευκτος για όλους».





Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο Twitter ακούγονται οι πυροβολισμοί από το εμπορικό κέντρο καθώς είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για τη σύλληψη του στρατιώτη.



Δείτε βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη




Δεκαέξι ομήρους σε εμπορικό κέντρο κρατάει ο Ταϊλανδός στρατιώτης

Ένας Ταϊλανδός στρατιώτης που σκότωσε σήμερα τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, στην περιοχή Νακόν Ρατσασίμα, στα βόρειοανατολικά της Ταϊλάνδης, κρατάει ομήρους 16 ανθρώπους σε ένα εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Thai News Agency και όπως αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik News.

Η περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο έχει τεθεί σε αστυνομικό κλοιό. 
Δείτε βίντεο από τον πανικό που επικρατεί στο εμπορικό κέντρο:





Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στρατιώτης ο οποίος σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Jakrapanth Thomma κρατά 16 ομήρους στον 4ο όροφο του εμπορικού κέντρου. Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης των πράξεών του μέσω Facebook, φέρεται να ανέφερε κάποια στιγμή: «Κουράστηκα. Είναι όιλοι νεκροί; Μήπως πρέπει να παραδοθώ;».

Έπειτα από λίγη ώρα, το Facebook μπλόκαρε τον λογαριασμό του.


Τα πυρά του στρατιώτη χτύπησαν κάποια στιγμή και μια φιάλη υγραερίου με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και φωτιά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης