Megxit: Οργή στον βρετανικό Τύπο - «Ποιοι νομίζουν ότι είναι;»

Megxit: Οργή στον βρετανικό Τύπο - «Ποιοι νομίζουν ότι είναι;»

Η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» περνάει «γενεές δεκατέσσερις» τους Σάσεξ - Έσπασαν το πρωτόκολλο καθώς δεν συμβουλεύτηκαν κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας για την ανακοίνωσή τους - Η απόφαση του ζεύγους επισκίασε τα γενέθλια της Κέιτ Μίντλετον

harry-markle
«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μετά την ανακοίνωση -βόμβα των Σάσεξ ότι παραιτούνται από τα βασιλικά τους αξιώματα και θα μοιράζουν το χρόνο τους μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής.

Την ίδια στιγμή η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ξεσπαθώνει, περνώντας από γενεές δεκατέσσερις τους Σάσεξ.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας, Πιρς Μόργκαν «αδειάζει» για μία ακόμη φορά την Μέγκαν Μαρκλ και τον Χάρι για την συμπεριφορά και το έργο τους.
000_1NK1I1-_1_

Στο άρθρο – κόλαφος που φέρει την υπογραφή του σχολιάζει:

Κλείσιμο
«Ποιοι στο διάολο νομίζουν ότι είναι; Σοβαρά τώρα. Έχω δει κάποιες ντροπιαστικές φιγούρες στην βασιλική οικογένεια στην εποχή μου, αλλά από θέμα καθαρής αλαζονείας, απληστίας και έλλειψης σεβασμού, τίποτα δεν ξεπερνά την συμπεριφορά του «δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ».Να διώξει αυτές τις βδέλλες η Ελισάβετ. Και τους βάζω σε εισαγωγικά τους τίτλους τους, γιατί ειλικρινά ελπίζω πως δεν θα τους έχουν για πολύ ακόμη.

Πράγματι, αν ήμουν η Αυτού Μεγαλειότητα η βασίλισσα, θα απάλλασσα τους Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ από όλους τους τίτλους τους με άμεση ισχύ και θα τους έστελνα να ζήσουν την απλή ζωή. Αυτοί οι δύο κλόουν ανακοίνωσαν χθες το βράδυ ότι εγκαταλείπουν την ζωή ως ανώτεροι βασιλείς».

Είναι γεγονός ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ έχουν προκαλέσει βαθιά αναστάτωση στη Βασίλισσα Ελισάβετ κι έχουν εξοργίσει τον Πρίγκιπα Κάρολο όπως και τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ, όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα «The Sun».
043_dpa-pa_0146_122335400

Η γραπτή ανακοίνωση του ζεύγους κατέστρεψε τα σημερινά γενέθλια της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, που σβήνει σήμερα 38 κεράκια.

Ο φακός απαθανάτισε την δούκισσα του Κέιμπριτζ να έχει μια θλιμμένη έκφραση στο πρόσωπό της αντανακλώντας το γενικότερο κλίμα στο Παλάτι μετά την «ανταρσία» των Μέγκαν και Χάρι.

To γεγονός ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν συμβουλεύτηκαν τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας προτού γνωστοποιήσουν την απόφασή τους, έχει προκαλέσει τη μήνη των Ανακτόρων, όπως σχολιάζει η εφημερίδα «The Sun».

Μια υψηλόβαθμη πηγή υπό καθεστώς ανωνυμίας λέει στην βρετανική εφημερίδα:

«Για την γραπτή τους δήλωση, δεν συμβουλεύτηκαν κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας. Έσπασαν το πρωτόκολλο. Κηρύσσουν τον πόλεμο στη βασιλική οικογένεια».

«Πώς το έκαναν αυτό;Χωρίς καμία σκέψη για τις συνέπειες που θα έχει για τον θεσμό; Η Βασίλισσα είναι βαθιά αναστατωμένη. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και ο δούκας του Κέιμπριτζ είναι έξαλλοι», προσθέτει.

«Το σχέδιο υπήρχε και θα μπορούσαν να το συζητήσουν και να το επεξεργαστούν με τρόπο που να λειτουργεί για όλους στην οικογένεια».

«Αλλά όταν ο Χάρι και η Μέγκαν ανακάλυψαν ότι η εφημερίδα «The Sun» έσπευσε πρώτη να αποκαλύψει ότι σχεδιάζουν να αποχωρήσουν με προορισμό τον Καναδά, προέβησαν αμέσως σε μία δήλωση».

«Στη δήλωσή τους, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν επισημαίνουν ότι θα εργαστούν για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι και θα μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής. Θα συνεχίσουν πάντως να «στηρίζουν πλήρως» τη Βασίλισσα».

Το ζεύγος πάντως επιθυμεί να κρατήσει την οικία Frogmore Cottage στο Ουίνσδορ που τους έχει παραχωρήσει η Βασίλισσα Ελισάβετ.
000_1BT7OI_2

Επιπλέον, θέλει να κρατήσει τους τίτλους «δούκας» και «δούκισσα» του Σάσεξ.

Η υψηλόβαθμη πηγή αναφέρει επίσης στην εφημερίδα:

«Θέλουν να κρατήσουν την οικία Frogmore και κάποιο από το προσωπικό τους. Αλλά κανείς δεν ξέρει πώς θα λειτουργήσει αυτό. Τα περισσότερα μέλη που ανήκουν στο προσωπικού τους δεν είχαν ιδέα για την απόφασή τους».

«Επιπλέον, θέλουν να διατηρήσουν το βασιλικά μέτρα για την ασφάλειά τους. Πώς μπορεί όμως αυτό να λειτουργήσει εάν είναι μακριά και συμπεριφέρονται ως διασημότητες;», διερωτάται η εφημερίδα.

Ένας φίλος του ζευγαριού υποστήριξε:

«Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για το ζευγάρι - ως νεόνυμφοι που έχουν ένα μωρό- κοιτάζουν πως θα είναι η ζωή τους στο μέλλον. Όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης