Σλοβακία: Έκρηξη από διαρροή αερίου σε πολυκατοικία - Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Σλοβακία: Έκρηξη από διαρροή αερίου σε πολυκατοικία - Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Η αρχική έκρηξη σημειώθηκε μεταξύ του ένατου και του δέκατου ορόφου της πολυκατοικίας, στην πόλη Πρέσοβ και αρκετοί κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων - Πολλοί και οι τραυματίες

slovakia1
Έκρηξη μεγάλης ισχύος από διαρροή αερίου σημειώθηκε νωρίτερα την Παρασκευή σε πολυκατοικία 12 ορόφων της πόλης Πρέσοβ, στην ανατολική Σλοβακία, με τουλάχιστον πέντε άτομα να χάνουν τη ζωή τους. 



Η αρχική έκρηξη (την ακολούθησαν κι άλλες μικρότερες εκρήξεις, που προκάλεσαν πυρκαγιά) σημειώθηκε μεταξύ του ένατου και του δέκατου ορόφου της πολυκατοικίας και αρκετοί κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων τους, καθώς επηρεάστηκαν τέσσερις με πέντε όροφοι. Οι τρεις τελευταίοι όροφοι του κτιρίου καταστράφηκαν ολοσχερώς.


Κλείσιμο
Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας κάτοικος φέρεται να πήδηξε στο κενό, καθώς έβλεπε τις φλόγες να πλησιάζουν προς το μέρος του, ωστόσο η πτώση του ήταν θανάσιμη.

AKTUÁLNE Z PREŠOVA

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Friday, 6 December 2019


Επιπλέον, εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων ανέφερε πως υπάρχουν 40 τραυματίες (οι περισσότεροι εξ αυτών με ελαφρά τραύματα), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.



Αρκετοί κάτοικοι φέρονται να κατευθύνθηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας κι από εκεί τους παρέλαβαν τα επτά στρατιωτικά ελικόπτερα που έφτασαν στην περιοχή. 


Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας εκφράζουν φόβους για κατάρρευση του κλιμακοστάσιου και επακόλουθη κατάρρευση ολόκληρου του κτιρίου, ενώ ένα κοντινό σχολείο έχει εκκενωθεί.

«Νόμισα πως έγινε σεισμός. Γίνονταν εργασίες στο τετράγωνο και μύρισα αέριο, λίγο πριν την έκρηξη» ανέφερε ένας κάτοικος διπλανού κτιρίου, επιχειρώντας να καταδείξει την ισχύ της έκρηξης. Την ίδια στιγμή, ισχυροί άνεμοι που πνέρουν στην περιοχή, καθιοστούν ιδιαίτερα δύσκολες τις προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση.

Από την πυρκαγιά που ξέσπασε, καταστράφηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρισκόταν στο κτίριο, με συνέπεια να παρουσιάζονται προβλήματα στις επικοινωνίες σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων, ενώ έχει σημειωθεί διακοπή ρεύματος στις διπλανές πολυκατοικίες. 

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκεται και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Πέτερ Πελεγκρίνι μαζί με μέλη της κυβέρνησής του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης