Η Γαλλία καλεί το Λονδίνο να εξηγήσει γιατί ζητάει αναβολή του Brexit
«Αν μας πουν ότι θέλουμε να κάνουμε εκλογές, θα το δούμε» είπε η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αμελί ντε Μονσαλέν
Η Γαλλία είναι πρόθυμη να δώσει την αναβολή που ζητά η Βρετανία για το Brexit, εφόσον το Λονδίνο μπορέσει να εξηγήσει γιατί δικαιολογείται μια τέτοια ενέργεια, δήλωσε σήμερα η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αμελί ντε Μονσαλέν.
«Η γαλλική θέση είναι να δώσουμε περισσότερο χρόνο, εφόσον αυτό είναι αιτιολογημένο, αν καταλάβουμε γιατί το κάνουμε. Κάποιο χρόνο για να επικυρωθεί (η συμφωνία για το Brexit) προφανώς... Αν μας πουν "Θέλουμε να κάνουμε εκλογές", θα δούμε το θέμα των εκλογών», πρόσθεσε.
«Εδώ δεν τίθεται θέμα τελεσιγράφων, είναι ζήτημα σαφήνειας», πρόσθεσε η Μονσαλέν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL.
Λίγο νωρίτερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από το κοινοβούλιο να συζητήσει και να εγκρίνει το αίτημά του για διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου.
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM 2026 , με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE TELEKOM για 12η συνεχή χρονιά, ανέδειξε πώς η νέα γενιά αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να δώσει λύσεις με κοινωνικό αποτύπωμα.
ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή μέσα από 863,8 χιλιόμετρα και 5 περιφέρειες της χώρας - Δράσεις για το ποδήλατο σε όλες τις μορφές του για μικρούς και μεγάλους με το ΔΕΗ Power Up The Race
Η φαρμακευτική καινοτομία δεν αποτελεί επιλογή πολιτικής, αποτελεί δικαίωμα των ασθενών και βασική προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα κάθε σύγχρονου συστήματος υγείας. Και σήμερα, στην Ελλάδα, αυτό το δικαίωμα δοκιμάζεται στην πράξη.