ΗΠΑ: Γιατρός καταδικάστηκε σε 40 χρόνια για παράνομη συνταγογράφηση οπιοειδών

ΗΠΑ: Γιατρός καταδικάστηκε σε 40 χρόνια για παράνομη συνταγογράφηση οπιοειδών

Ο γιατρός καταδικάστηκε καθώς κατηγορείται ότι συνταγογράφησε πάνω από 500.000 δόσεις οπιοειδών σε ασθενείς από τη Βιρτζίνια, το Κεντάκι, τη Δυτική Βιρτζίνια, το Οχάιο και το Τενεσί

giatros_fylaki_40
Σε ποινή κάθειρξης 40 ετών καταδικάστηκε ο γιατρός Τζόελ Σμίθερς, που κρίθηκε ένοχος για παράνομη συνταγογράφηση οπιοειδών κατά τη διάρκεια πρακτικής του στη Βιρτζίνια.

Ο Σμίθερς καταδικάστηκε από το αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο στο Άμπινγκτον. Η καταδίκη του αφορά σε διακίνηση πάνω από 800 κωδικών παράνομων οπιοειδών. Μία εξ αυτών προκάλεσε τον θάνατο μιας γυναίκας στη Δυτική Βιρτζίνια.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Σμίθερς συνταγογράφησε πάνω από 500.000 δόσεις οπιοειδών σε ασθενείς από Βιρτζίνια, Κεντάκι, Δυτική Βιρτζίνια, Οχάιο και Τενεσί, ενώ βρισκόταν στο Μάρτινσβιλ, μικρή πόλη της δυτικής Βιρτζίνια από το 2015 έως το 2017, με πληθυσμό περίπου 13.000.

Ο εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι η ποινή, αν και σοβαρή, είναι η σωστή τιμωρία για τις πράξεις του Σμίθερς.

Πάνω από 300.000 άτομα πέθαναν από υπερβολική δόση οπιοειδών από το 2000.

Ο Σμίθερς, 36 ετών, παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών, από την Βόρεια Καρολίνα, κατέθεσε ότι ήταν ένας γιατρός που νοιαζόταν για τους ασθενείς του. Όμως κάποιοι απ' αυτούς τον απογοήτευσαν.

Κλείσιμο
Ορισμένοι ασθενείς παρέμειναν πιστοί σε αυτόν, καταθέτοντας ότι χρειάζονταν τα πανίσχυρα οπιοειδή που συνταγογράφησε γι' αυτούς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον χρόνιο πόνο.

Ωστόσο, με βάση το κατηγορητήριο, ο γιατρός συνταγογράφησε οπιοειδή σε κάθε ασθενή του. Παράλληλα, είχε βγάλει 700.000 σε μετρητά και πληρωμές, ενώ δεν δεχόταν ασφάλεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης