ΗΠΑ: Υπόνοιες για ρωσική εμπλοκή στην υπόθεση Μπάιντεν από την Πελόζι

ΗΠΑ: Υπόνοιες για ρωσική εμπλοκή στην υπόθεση Μπάιντεν από την Πελόζι

Νομίζω ότι η Ρωσία έβαλε το χέρι της για να ξεκινήσει η εισαγγελική έρευνα στην Ουκρανία ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες 

pelozi
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι υποψιάζεται ότι η Ρωσία εμπλέκεται κατά κάποιον τρόπο στην υπόθεση της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε τον Ιούλιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

"Είναι λάθος για οποιαδήποτε ξένη κυβέρνηση να παρεμβαίνει τις εκλογές μας και εδώ έχουμε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να ζητά ακριβώς αυτό", είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. Η Πελόζι αναφερόταν στις πιέσεις που φέρεται να άσκησε ο Τραμπ στον Ζελένσκι ώστε η Ουκρανία να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν. "Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι η Ρωσία έβαλε το χέρι της σ' αυτό", πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η Πελόζι τόνισε επίσης ότι η διαδικασία για την παραπομπή του Τραμπ δεν πρέπει να τραβήξει σε μάκρος. Αν και δεν έδωσε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σημείωσε ότι "τα έγγραφα που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος" βοήθησαν να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Αφού επί μήνες αρνιόταν να υποκύψει στις πιέσεις της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών για τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του προέδρου Τραμπ με το ερώτημα της καθαίρεσης, η Πελόζι το αποφάσισε τελικά την Τρίτη. Ο πρόεδρος "δεν μας άφησε άλλη επιλογή", είπε, για να εξηγήσει την αλλαγή στάσης της. "Αυτό που έκανε ο πρόεδρος είναι σαφές: καταπάτησε τον όρκο του, έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και την ακεραιότητα των εκλογών", υποστήριξε.

"Έχοντας υπόψη ότι η Νάνσι Πελόζι ήταν εκείνη που υποκίνησε το σκάνδαλο γύρω από την τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, τότε, σύμφωνα με τη δική της λογική, σε εκείνην έβαλε το χέρι της η Ρωσία", απάντησε στις καταγγελίες της Δημοκρατικής προέδρου η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, με ανάρτησή της στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης