ΗΠΑ: Ηλεκτρική καρέκλα αντί... ένεσης επέλεξε θανατοποινίτης για την εκτέλεσή του

ΗΠΑ: Ηλεκτρική καρέκλα αντί... ένεσης επέλεξε θανατοποινίτης για την εκτέλεσή του

Ο 56χρονος Στίβεν Μάικλ Γουέστ είχε καταδικαστεί για το βιασμό μιας 15χρονης κοπέλας και τη δολοφονία της ίδιας και της μητέρας της στο σπίτι τους, έχοντας μια ανήλικη ως συνεργό του

ilektriki_karekla
Ένας Αμερικανός που είχε καταδικαστεί σε θάνατο και επέλεξε ο ίδιος την ηλεκτρική καρέκλα και όχι τη θανατηφόρα ένεση εκτελέστηκε χθες βράδυ (τοπική ώρα, ξημερώματα της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) στην πολιτεία του Τενεσί, σύμφωνα με τις τοπικές σωφρονιστικές αρχές.

Ο 56χρονος Στίβεν Μάικλ Γουέστ είχε καταδικαστεί για το βιασμό μιας 15χρονης κοπέλας και τη δολοφονία της ίδιας και της μητέρας της στο σπίτι τους, έχοντας μια ανήλικη ως συνεργό του, πριν από 30 χρόνια, σύμφωνα με αξιωματούχους. Ο Γουέστ εκτελέστηκε στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Ρίβερμπεντ στο Νάσβιλ και κηρύχθηκε νεκρός στις 19:27 τοπική ώρα (02:27 ώρα Ελλάδας σήμερα), σύμφωνα με ανακοίνωση της πολιτειακής υπηρεσίας σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή, είναι ο δεύτερος κατάδικος στο Τενεσί και ο 11ος στις ΗΠΑ που εκτελείται φέτος στις ΗΠΑ. Ο τελευταίος κρατούμενος που εκτελέστηκε με ηλεκτρική καρέκλα ήταν ο 61χρονος Ντέιβιντ Μίλερ στο Τενεσί τον Δεκέμβριο.

Ο Γουέστ είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ προκειμένου να ανασταλεί η εκτέλεσή του. Η προσφυγή του όμως απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Γουέστ αρνούταν έως την τελευταία στιγμή να επιλέξει τη μέθοδο εκτέλεσής του, ελπίζοντας ενδεχομένως ότι έτσι θα την καθυστερήσει. Νωρίτερα φέτος, ένας κρατούμενος επέλεξε την ηλεκτρική καρέκλα την τελευταία στιγμή, κάτι που του επέστρεψε να πετύχει αναστολή έξι ημερών.

Ο Γουέστ κρίθηκε ένοχος το 1987 για δύο φόνους πρώτου βαθμού και του επιβλήθηκε η θανατική ποινή για τη δολοφονία της 15χρονης Σίλα Ρόμινς, συμμαθήτριας της συνεργού του δράστη Ρόνι Μάρτιν, καθώς και της μητέρας της Γουάντα Ρόμινς. Την εποχή που διαπράχθηκε το έγκλημα ο εκτελεσθείς ήταν 23 ετών.

Κλείσιμο
Για το τελευταίο του γεύμα ο Γουέστ ζήτησε ένα σάντουιτς και τηγανητές πατάτες, σύμφωνα με τις τοπικές σωφρονιστικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης