Πουέρτο Ρίκο: Ο Ρίκι Μάρτιν με χιλιάδες διαδηλωτές στο Καπιτώλιο ζητούν την παραίτηση του κυβερνήτη

Πουέρτο Ρίκο: Ο Ρίκι Μάρτιν με χιλιάδες διαδηλωτές στο Καπιτώλιο ζητούν την παραίτηση του κυβερνήτη

Σάλος μετά τις διαρροές και τους χαρακτηρισμούς του κυβερνήτη Ροσέλο - Κινητοποιήσεις και σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ

puerto1
Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί με σημαίες έξω από το Καπιτώλιο στο Πουέρτο Ρίκο, απαιτώντας από την κυβέρνηση του Ρικάρντο Ρεσέλλο να παραιτηθεί, μετά τις αποκαλύψεις και τις διαρροές 900 σελίδων ντοκουμέντων, με άκρως προσβλητικές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς για τον διάσημο τραγουδιστή Ρίκι Μάρτιν, τον πρώην πρόεδρο του συμβουλίου στη Νέα Υόρκη Melissa Mark-Viverito και τη Δήμαρχο του San Juan, Carmen Yulín Cruz, η οποία κάνει αντιπολίτευση εναντίον του Rosselló για τη θέση του κυβερνήτη στις εκλογές του 2020.

΄Το «παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση, που έχει αποκλείσει το Καπιτώλιο περιμετρικά, έδωσε και ο Ρίκι Μάρτιν, ο οποίος ανέβηκε σε εξέδρα και ενθάρρυνε τον κόσμο, ζητώντας την άμεση παραίτηση του κυβερνήτη και των συνεργατών του. Μαζί με τον Ρίκι Μάρτιν βρίσκονται και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Bad Bunny και οι Residente, καθώς και πολλοί πολιτικοί αξιωματούχοι.

Διαμαρτυρίες έχουν επίσης ξεσπάσει σε όλη την ηπειρωτική Αμερική και έχουν προγραμματιστεί σε άλλες πολιτείες στη Φλόριντα, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Τέξας, το Μίτσιγκαν, τη Μασαχουσέτη, τη Μινεσότα, την Αριζόνα, το Οχάιο και το Μιζούρι.

Bad Bunny, Ricky Martin, Residente & Thousands More Show Up at Mass Protest In Puerto Rico


Σε ένα από τα μηνύματα που διέρρευσε, ο Rosselló αναφερόταν στη Μελίσα Mark-Viverito ως «πόρνη» και σε συνδιαλλαγή με τον Christian Sobrino Vega, ο οποίος ενεργούσε ως επικεφαλής της φορολογικής υπηρεσίας του νησιού και εκπροσώπησε τον Rosselló στο ομοσπονδιακό συμβούλιο που ήταν αρμόδιο για τη διαχείριση της χρηματοοικονομικής κρίσης της αμερικανικής επικράτειας εκείνη την εποχή.

Ο Ροσέλο, αναφερόμενος στον Ρίκι Μάρτιν, φέρεται να έγραψε: «Ο Ρίκι Μάρτιν είναι ένας τέτοιος αρσενικός σοβινιστής που γαμ.... άνδρες επειδή οι γυναίκες δεν μετράνε. Καθαρή πατριαρχία».

Απαντώντας στο σχόλιο, ο Μάρτιν καταδίκασε τις παρατηρήσεις, δηλώνοντας ότι το Πουέρτο Ρίκο δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια «τέτοιων ηγετών» που παρουσιάζουν ομοφοβικά και δυσανεξιακά χαρακτηριστικά.

RICKY
Κλείσιμο


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Καπιτώλιο στο Πουέρτο Ρίκο:




puerto2
puerto4
puerto6
puerto3
puerto5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης