Τραμπ: Το Ιράν έκανε ένα «πολύ μεγάλο λάθος» με την κατάρριψη του drone

Τραμπ: Το Ιράν έκανε ένα «πολύ μεγάλο λάθος» με την κατάρριψη του drone

Οι Αμερικανοί επιμένουν ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από το Ιράν βρίσκονται σε διεθνή ύδατα στα Στενά του Χορμούζ

trump_3
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την κατάρριψη ενός τηλεκατευθυνόμενου, μη επανδρωμένου αεροσκάφος πάνω από τα Στενά του Χορμούζ, λίγη ώρα αφότου το Πεντάγωνο επιβεβαιώσε το γεγνός αυτό.

«Το Ιράν έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος» έγραψε λακωνικά στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.
Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι το αεροσκάφος αυτό καταρρίφθηκε σε διεθνή εναέριο χώρο ενώ η Τεχεράνη υποστηρίζει ότι το MQ-4C Triton του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού παραβίασε τον εναέριο χώρο του Ιράν.

Σε διεθνή ύδατα βρίσκονται τα συντρίμμια του drone, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο

Τα συντρίμμια από το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από το Ιράν βρίσκονται σε διεθνή ύδατα στα Στενά του Χορμούζ και στην περιοχή αυτήν έχουν σταλεί ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν ακόμη κάνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το σημείο όπου κατέπεσαν τα συντρίμμια του drone MQ-4C Triton του Πολεμικού Ναυτικού.

Κλείσιμο
Ωστόσο, αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία που μετέδωσε το πρακτορείο, θα πρόκειται για μια απτή απόδειξη που θα αμφισβητεί ευθέως τον ισχυρισμό της Τεχεράνης ότι κατέρριψε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την επαρχία Χορμοζγκάν, στο νότιο Ιράν, με έναν πύραυλο τύπου “3 Khordad” ιρανικής κατασκευής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης