Απίστευτο: Στην Ινδονησία πέθαναν 272 υπάλληλοι ενώ καταμετρούσαν τις ψήφους στις εκλογές!

Απίστευτο: Στην Ινδονησία πέθαναν 272 υπάλληλοι ενώ καταμετρούσαν τις ψήφους στις εκλογές!

Οι υπερβολικές ώρες που χρειάστηκε να εργαστούν οδήγησαν στο θάνατό τους - Χρειάστηκε να καταμετρήσουν τις ψήφους περίπου 170 εκατ. ψηφοφόρων

indonhsia-ekloges-ena
Περισσότεροι από 270 εκλογικοί υπάλληλοι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδονησία, κυρίως από ασθένειες που σχετίζονται με την κόπωση και προκαλούνται από πολλές ώρες εργασίας, μετρώντας με τα χέρια τους εκατομμύρια ψήφους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του BBC.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Γενικών Εκλογών (KPU), 1.878 άλλοι υπάλληλοι αρρώστησαν. Συνολικά, περίπου επτά εκατομμύρια άνθρωποι βοήθησαν στην καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές της 17ης Απριλίου.

Το προσωπικό έπρεπε να εργάζεται όλη τη νύχτα υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.


Οι πιο περίπλοκες εκλογές στον κόσμο

Περίπου το 80% των 193 εκατομμυρίων ψηφοφόρων ψήφισαν σε περισσότερα από 800.000 εκλογικά κέντρα.

Ομως, οι αριθμοί αυτοί προκάλεσαν υπερκόπωση στους έκτακτους εκλογικούς υπαλλήλους, οι οποίοι, αντίθετα από τους δημόσιους υπαλλήλους, δεν υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις πριν ξεκινήσουν την εργασία τους.

Ο εκπρόσωπος της KPU ανέφερε ότι 272 εκλογικοί υπάλληλοι πέθαναν από ασθένειες που συνδέονται με τις υπερβολικές ώρες εργασίας.

Κλείσιμο
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η χώρα των 260 εκατομμυρίων κατοίκων διεξήγαγε την προεδρική ψηφοφορία μαζί με τις εθνικές και περιφερειακές εκλογές, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα.

Επικριτές της διαδικασίας υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν φρόντισε να μη συνδυάσει τις εκλογές και δημιούργησε μη ρεαλιστικές προσδοκίες στους έκτακτους εκλογικούς υπαλλήλους.

Indonesia election explained



2.000 ευρώ η αποζημίωση για κάθε νεκρό

Η εκλογική επιτροπή της Ινδονησίας σχεδιάζει να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων με 36 εκατομμύρια ρουπίες (περίπου 2.000 ευρώ) για κάθε νεκρό υπάλληλο-- αποζημίωση περίπου ισοδύναμη με την αμοιβή ενός έτους με βάση τον κατώτατο μισθό της χώρας.

Η KPU θα ολοκληρώσει την καταμέτρηση των ψήφων και θα ανακοινώσει τους νικητές των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών στις 22 Μαΐου.

Τόσο ο πρόεδρος Τζόκο Γουιντόντο όσο και ο προεδρικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης Πραμπόγουο Σουμπιάντο ανακήρυξαν την νίκη τους παρότι προσωρινή καταμέτρηση εμφανίζει τον Γουιντόντο νικητή με διαφορά περίπου 9-10 ποσοστιαίες μονάδες από τον αντίπαλό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης