Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο Ραφί Εϊτάν, ο άνθρωπος που συνέλαβε στην Αργεντινή τον Άντολφ Άιχμαν, τον επονομαζόμενο και ως « αρχιτέκτονα του Ολοκαυτώματος, που στοίχισε τη ζωή σε περίπου έξι εκατομμύρια Εβραίους ολόκληρης της Ευρώπης».
«Ο Ραφί Εϊτάν ήταν ένας από τους ήρωες του κράτους του Ισραήλ, των υπηρεσιών πληροφοριών, με αμέτρητες ενέργειες για την ασφάλεια του Ισραήλ» δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο Εϊτάν ήταν ένας από τους ιδρυτές των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών και έχει χαρακτηριστεί «αρχικατάσκοπος» και «ζωντανός θρύλος. Ήταν ο πράκτορας της Μοσάντ που ηγήθηκε της αποστολής απαγωγής του Ναζί εγκληματία Άντολφ Άιχμαν, φέρνοντάς τον στο Ισραήλ το 1960 για να δικαστεί. Αργότερα έγινε υπουργός.
Αυτά τα Χριστούγεννα απολαμβάνουμε στην ΕΟΝ πλούσιο κινηματογραφικό περιεχόμενο, μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις και το γιορτινό pop-up κανάλι NovaChristmas – Δες πώς μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση εντελώς δωρεάν για ένα μήνα.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.