Πρόσκληση Μακρόν στον Ματαρέλα να επισκεφθεί τη Γαλλία

Πρόσκληση Μακρόν στον Ματαρέλα να επισκεφθεί τη Γαλλία

Ο Γάλλος πρέσβης επέστρεψε στην Ρώμη και του επέδωσε επιστολή του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, με την οποία τον καλεί να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Γαλλία

2606454
Μετά από οκτώ ημέρες διαβουλεύσεων στο Παρίσι, ο Γάλλος πρέσβης επέστρεψε σήμερα στην Ρώμη. Κατά την συνάντησή του με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα του επέδωσε επιστολή του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, με την οποία τον καλεί να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Γαλλία.

Ο Ιταλός πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόσκληση. Τις περασμένες μέρες οι δυο πρόεδροι είχαν τηλεφωνική συνομιλία κατά την οποία υπογράμμισαν την βασική σημασία της ιταλογαλλικής φιλίας.

Με τις σημερινές εξελίξεις, φαίνεται να έχει ξεπεραστεί η ένταση που είχε δημιουργηθεί την περασμένη εβδομάδα, μετά την συνάντηση του αρχηγού των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο με εκπροσώπους των κίτρινων γιλέκων στο Παρίσι.

Σήμερα, παράλληλα, ο Ντι Μάιο τόνισε ότι «το Κίνημά του δεν θα έχει κανενός είδους συνεργασία με όποιον δεν πιστεύει στις αξίες της Δημοκρατίας». Ένας τρόπος για να καταστήσει σαφές ότι δεν θα συμπορευθεί με τα ακραία στοιχεία των κίτρινων γιλέκων.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, πάντως, δήλωσε χθες ότι «τα κίτρινα γιλέκα, έστω και με μπερδεμένο και κάποιες φορές λανθασμένο τρόπο, προσπαθούν να εκφράσουν ότι καινούριο κινείται στην γαλλική κοινωνία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης