Νέο δημοψήφισμα για το Brexit θα ζητήσει σήμερα η Νίκολα Στέρτζον
Θα τονίσει παράλληλα ότι η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί καθιστά σαφές πως τα συμφέροντα της Σκοτίας δεν εξυπηρετούνται από την παραμονή της στοΗΒ
Η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκοτίας, η Νίκολα Στέρτζον, θα προειδοποιήσει κατά τη διάρκεια ομιλίας της αργότερα σήμερα Δευτέρα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κάθε άλλο παρά έχει ετοιμαστεί επαρκώς για να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε λιγότερο από δύο μήνες, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα The Times.
Στην ομιλία της, την οποία πρόκειται να εκφωνήσει στο πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν της Ουάσινγκτον σήμερα, η Στέρτζον θα απευθύνει εκ νέου έκκληση να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα για το Brexit, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας. Θα τονίσει παράλληλα ότι η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί καθιστά σαφές πως τα συμφέροντα της Σκοτίας δεν εξυπηρετούνται από την παραμονή της στο ΗΒ.
Το Ηνωμένο Βασίλειο τυπικά είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την ΕΕ την 29η Μαρτίου.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι