Ο Ζεεχόφερ αποχωρεί από την ηγεσία των Χριστιανοκοινωνιστών

seehofer

Σύμφωνα με την Die Zeit, ο Χορστ Ζεεχόφερ θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Εσωτερικών - Ποιος είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Ζεεχόφερ

Δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Άνγκελα Μέρκελ ότι θα παραδώσει τα ηνία του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών στο συνέδριο του Δεκεμβρίου, ο Βαυαρός εταίρος της  ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεζχόφερ κάνει ακριβώς το ίδιο.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit» το Σαββατοκύριακο που θα συνεδριάσει η ηγεσία του κόμματος για να αποφασίσει για τους υποψηφίους που θα κατεβάσει το κόμμα στις ευρωεκλογές, ο Ζεεχόφερ θα ανακοινώσει ότι αποχωρεί από το κόμμα CSU. Όχι όμως από το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενοι έμπιστες πηγές.

Μάρκους Ζέντερ: Ο επικρατέστερος διάδοχος του Ζεεχόφερ

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού «Focus», ο Μάρκους Ζέντερ θα είναι ο διάδοχος του Χορστ Ζεεχόφερ στην ηγεσία των βαυαρικού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Εάν αναλάβει ο Ζέντερ την αρχηγία του CSU, θα πρέπει να περιορίσει το χρόνο του στον πρωθυπουργικό θώκο της Βαυαρίας. Στις τελευταίες εκλογές ο Ζέντερ κατάφερε να ανανεώσει την πρωθυπουργική του θητεία στο γερμανικό κρατίδιο.   

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

boris_ar

Άγνωστο, ωστόσο, αν ο πρόεδρος της Βουλής θα επιτρέψει νέα ψηφοφορία μετά την ήττα της κυβέρνησης το Σάββατο - Ποιο είναι το κυρίαρχο σενάριο και ποιους όρους έχει θέσει η ΕΕ για να εγκρίνει μία πιθανή παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου

3