Wall Street Journal: Ο Σόιμπλε προσπάθησε, επί ματαίω, να βγάλει την Μέρκελ από το «παιχνίδι»

Wall Street Journal: Ο Σόιμπλε προσπάθησε, επί ματαίω, να βγάλει την Μέρκελ από το «παιχνίδι»

Στο φως η επιχείρηση ανατροπής της Μέρκελ από την κομματική ηγεσία, πριν καν η καγκελάριος γνωστοποιήσει την απόφασή της να μην είναι υποψήφια στο προσεχές συνέδριο της CDU

Merkel_soible
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είναι γνωστή για τη βραδύτητα που παίρνει τις αποφάσεις της. «Αφήνει τους άλλους να μιλούν», είχε πει στενός της συνεργάτης προ καιρού, χωρίς να αντιδρά και όταν η συζήτηση φαίνεται να έχει εξαντληθεί, εκείνη παρεμβαίνει και της δίνει την κατεύθυνση που επιθυμεί.

Στην περίπτωση, όμως, της υποψηφιότητάς της στο κομματικό συνέδριο της CDU, η Μέρκελ επιβεβαίωσε τον μύθο του Αισώπου για το λαγό και τη χελώνα. Αποδείχθηκε ταχύτερη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη κάνει σήμερα η Wall Street Journal, η οποία φέρνει στο φως μια επιχείρηση ανατροπής της Μέρκελ από την κομματική ηγεσία, πριν καν η καγκελάριος γνωστοποιήσει την απόφασή της να μην είναι υποψήφια στο προσεχές συνέδριο της CDU.

«Εγκέφαλος» της συνωμοσίας, σύμφωνα με την διεθνούς κυκλοφορίας εφημερίδα, είναι ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εργαζόταν επί εβδομάδες, επικεφαλής μιας μικρής ομάδας στελεχών του κόμματος, προκειμένου να ανατρέψει την Άνγκελα Μέρκελ στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών τον επόμενο μήνα. Η Μέρκελ έμαθε εγκαίρως τα σχέδια των συνωμοτών κι αποδείχθηκε πιο γρήγορη από αυτούς, τραβώντας τους το «χαλί» με την ανακοίνωση της μη υποψηφιότητάς της.

Μέρκελ και Σόιμπλε συνέκλιναν στην εκτίμηση ότι η καγκελάριος πολύ δύσκολα θα μπορούσε να επιβιώσει στο κομματικό συνέδριο του Δεκεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης