ΗΠΑ: Τέσσερις γυναίκες υποψήφιες με το Δημοκρατικό Κόμμα «ταράζουν τα νερά» στις ενδιάμεσες εκλογές

ΗΠΑ: Τέσσερις γυναίκες υποψήφιες με το Δημοκρατικό Κόμμα «ταράζουν τα νερά» στις ενδιάμεσες εκλογές

Βαρόμετρο για την πολιτικό μέλλον του Τραμπ

dimok
Άρωμα γυναίκες θα έχουν οι αυριανές ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ που θα αποτελέσουν βαρόμετρο για το πολιτικό μέλλον του Ντόναλντ Τραμπ.

Τέσσερις εκπρόσωποι του ωραίου φύλου που κατεβαίνουν υποψήφιες με το Δημοκρατικό Κόμμα έρχονται να ταράξουν τα πολιτικά νερά, αφού έχουν χαρακτηρίσει τον Αμερικανό πρόεδρο μισογύνη και ρατσιστή.

Εάν επιβεβαιωθούν όλα τα προγνωστικά τότε:

1.Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν μαύρη κυβερνήτη: την Στέισι Έιμπραμς.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας βρέθηκαν στο πλευρό της ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και η πρώην «πάπισσα» της αμερικανικής τηλεόρασης, Όπρα Γουίνφρει.

Η Στέισι Έιμπραμς είναι υποψήφια για τη θέση του κυβερνήτη της Τζόρτζια και αν εκλεγεί θα γίνει η πρώτη Αφροαμερικανίδα κυβερνήτης της χώρας. Η 45χρονη δικηγόρος είναι η πρώην επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Τζόρτζια,μιας πολιτείας την οποία ο Τραμπ κέρδισε με πέντε ποσοστιαίες μονάδες διαφορά στις προεδρικές του 2016.Η Έιμπραμς θα διασταυρώσει τα ξίφη της με τον Ρεπουμπλικάνο Μπράιαν Κεμπ, σε βάρος του οποίου έχουν κατατεθεί μηνύσεις από οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών.Οι οργανώσεις ζητούν να μπλοκάρει η υποψηφιότητα του Κεμπ, ο οποίος είναι και υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζια και άρα αρμόδιος για την εκλογική διαδικασία, κατηγορώντας τον ότι έχει καθυστερήσει τις εγγραφές περισσότερων από 50 χιλιάδων ψηφοφόρων προκειμένου να ενισχύσει την προεκλογική του εκστρατεία.

2. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν τρανσέξουαλ κυβερνήτη: την Κριστίν Χόλκιστ.

Η πρώτη τρανς υποψήφια για τη θέση του κυβερνήτη στην πολιτεία του Βερμόντ προέρχεται από το κόμμα των Δημοκρατικών. Σε συνέντευξή της που είχε παραχωρήσει στον ιστότοπο «Politico» είχε παραδεχτεί ότι η απόφασή της να αλλάξει φύλο το 2015 ήταν δύσκολη ενώ φοβόταν ότι μπορεί να βλάψει το κόμμα της.Για ένα...φεγγάρι εργαζόταν ως μηχανικός.

«Οι πολίτες του Βερμόντ όχι μόνο δεν μου άσκησαν κριτική αλλά με στήριξαν με κάθε μέσο», έχει δηλώσει γεμάτη περηφάνια. Η Χόλκιστ, μεταξύ άλλων φημίζεται για την ανθρωπιστική της δράση ενώ έχει ασκήσει έντονη κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ. Τώρα αναμένεται να παραιτηθεί από την προηγούμενη θέση της ως CEO στην Ηλεκτρική Εταιρεία του Βερμόντ για να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα.

Κλείσιμο
3. Η 29χρονη Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτζέζ θα κατακτήσει τον τίτλο της νεαρότερης γυναίκας που εκλέγεται στην Ιστορία των ΗΠΑ. Η Πορτορικανή πρώην σερβιτόρα και δηλωμένη Σοσιαλίστρια η οποία στις προκριματικές εκλογές στο Μπρονξ νίκησε τον Δημοκρατικό Τζο Κρόουλι.

«Δεν προέρχομαι από μια πλούσια ή ισχυρή οικογένεια, η μητέρα του είναι από το Πουέρτο Ρίκο και ο πατέρας από το ανατολικό Μπρονξ».
Και τέλος,

4. Η Αγιάνα Πρίσλει θα είναι η πρώτη μαύρη που εκλέγεται στην Μασαχουσέτη.

Η 44χρονη Πρίσλει έγραψε ιστορία πριν από οκτώ χρόνια όταν έγινε η πρώτη Αφροαμερικανίδα που εξελέγη στο δημοτικό συμβούλιο της Βοστόνης. Κερδίζοντας τον βετεράνο Μάικλ Καπουάνα εξασφάλισε το χρίσμα των Δημοκρατικών και μία έδρα στο Κογκρέσο. Η Πρίσλει δεν θα έχει Ρεπουμπλικάνο αντίπαλο στις αυριανές εκλογές αφού σε αυτή την εκλογική περιφέρεια δεν υπάρχει. Κατά συνέπεια θα αποκτήσει εύκολα τον τίτλο της πρώτης Αφροαμερικανίδας που θα εκπροσωπήσει τη Μασαχουσέτη στο Κογκρέσο. Αναφερόμενη στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον έχει χαρακτηρίσει "ρατσιστή και μισογύνη».

Ρεκόρ γυναικών που θέτουν υποψηφιότητα στα δύο σώματα του Κογκρέσου

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», στις αυριανές ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ θα έχουμε για πρώτη φορά ρεκόρ γυναικών που θέτουν υποψηφιότητα και στα δύο σώματα του Κογκρέσου:για την Γερουσία 53 γυναίκες βάζουν υποψηφιότητα και για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, 476.

Όπως αναφέρει το αμερικάνικο δίκτυο CNN ,στη Γερουσία οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να διατηρήσουν τον έλεγχο του σώματος με 52 έδρες την ώρα που οι Δημοκρατικοί δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 48.

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων,οι Δημοκρατικοί αναμένεται να κερδίσουν 226 έδρες κατακτώντας την πλειοψηφία ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 209 έδρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης