ΗΠΑ: Το σχέδιο της Ιβάνκα Τραμπ έδωσε πάνω από έξι εκατ. θέσεις εργασίας σε ένα τρίμηνο

ΗΠΑ: Το σχέδιο της Ιβάνκα Τραμπ έδωσε πάνω από έξι εκατ. θέσεις εργασίας σε ένα τρίμηνο

Την υπεραπόδοση του Pledge to America's Workers παρουσίασαν στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ και η «πρώτη κόρη» και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου

ivanka
Εκατομμύρια θέσεις εργασίας, με επικεφαλής του σχεδιασμού την κόρη του Ιβάνκα, παρουσίασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ξεδιπλώνοντας ένα από τα κύρια «χαρτιά» του ενόψει της διεξαγωγής των ενδιάμεσων εκλογών σε μία εβδομάδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύμβουλός του Ιβάνκα Τραμπ, παρουσίασαν στον Λευκό Οίκο τις αποδόσεις του πλάνου Pledge to America's Workers, το οποίο απέδωσε σε διάστημα μόλις τριών μηνών, όπως υποστήριξαν, τη δημιουργία σχεδόν 6,4 εκατ. ευκαιριών για εργασία, αλλάζοντας συνολικά το τοπίο στην αμερικανική κοινωνία, με τη φιλοδοξία να κατακρημνίσει τα ποσοστά ανεργίας, τα οποία ήδη βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό.

Μία εβδομάδα πριν τις ενδιάμεσες εκλογές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο Τραμπ επιχειρεί να «χτυπήσει» σε δύο μέτωπα, το ένα στον τομέα της εργασίας και της ανεργίας και το άλλο στο θέμα της ασφάλειας, τηρώντας σκληρή στάση απέναντι στο επερχόμενο «καραβάνι μεταναστών» από τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, μέσω Μεξικού.

Ο Ιβάνκα Τραμπ εκθείασε την αποφασιστικότητα του πατέρα της και προέδρου των ΗΠΑ να υλοποιήσει το φιλόδοξο σχέδιο για την πάταξη της ανεργίας, δημιουργώντας εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας.

Το σκεπτικό του Ντόναλντ Τραμπ και της «πρώτης κόρης», όπως εύστοχα την αποκαλούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, στηρίχθηκε σε μία απλή λογική. Στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, με την παροχή κινήτρων στις μεγάλες βιομηχανίες προκειμένου να διατηρήσουν τις εργασέις τους εντός αμερικανικού εδάφους, αποφεύγοντας τις μεταφορές σε «τρίτες» χώρες, με αντίστοιχες χαμένες θέσεις εργασίας εντός των ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης